ניתוח באף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/07/2001 | 00:44 | מאת: דוד

ד"ר בנדט שלום רב, אני סובל מתסמונת דום נשימה בשינה, ולדברי רופאת אא"ג יש לי שתי אפשרויות - או טיפול במכשיר להזרמת אוויר או ניתוח באף בלבד (כי הפה והלוע תקינים, החיך לא צנוח, השקדים לא מוגדלים, ואין צניחת לשון), לאיזה סוג של ניתוח באף היא התכוונה, ומה לדעתך עדיף לי לעשות- טיפול במכשיר או ניתוח באף (תתחשב בכך שטרם מלאו לי 40 שנה) ? בכל אופן היא הציעה לי קודם את הטיפול הנסיוני במכשיר להזרמת אוויר, ואני שואל אותך האם נגזר עלי לישון עם המכשיר במשך כל שנות חיי (איזו איכות חיים תהיה לי) ? במידה ואוותר על השימוש במכשיר, האם זה יכול לגרום למוות בשינה ? על איזה מכשיר אתה ממליץ, יש רגיל ויש אוטומטי ? המכשיר פועל על ידי חשמל, במידה ובמשך הלילה תהיה הפסקת חשמל וזרימת האוויר תופסק בעוד שהמכשיר מכסה את הפנים שלי, האם זה יכול לגרום לי לחנק ? בתודה מראש ובברכה, דוד

07/07/2001 | 18:52 | מאת: ד"ר ארז בנדט

התלות במכשיר היא לפי חומרת דום הנשימה. למרבית המכשירים יש סוללות גיבוי. בכל מקרה לא נראה לי שתחנק -פשוט תתעורר. אני מניח שהרופאה התכוונה לניתוח של יישור מחיצת האף+כריתת קונכיות על מנת לשפר את מעברי האויר באף. באם מדובר בדום נשימה בדרגת חומרה קשה - סביר להניח שלא יספיק. אם מדובר על דרגת חומרה קלה - ייתכן שישפר. למרות הבדיקה על הכסא שנראית תקינה - ייתכן כי בשכבך על הגב יש צניחת לשון לאחור.

מנהל פורום אף אוזן גרון