נחירות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

02/09/2000 | 20:27 | מאת: ניר

אני סובל מתסמונת דום נשימה בשינה בדרגת חומרה בינונית-קשה. כמו כן סובל מעודף משקל לא חמור. בהמלצת רופא אף אוזן גרון ביצעתי ניתוח ליישור מחיצות האף והייתי אמור לעבור ניתוח לכריתת חלק מהחיך הרך וכריתת שקדים (מוגדלים מאוד). ביצעתי ניתוח המחיצות בהדסה עין כרם והוא נכשל לגמרי (אני לא יודע אם זה בגלל שניתח אותי רופא אפריקאי מקמרון שקראו לו ד"ר סאה). בכל מקרה נדרתי נדר שלא אחזור לשולחן הניתוחים בטח לא של רופאי אז"ג. בינתיים בעיית הנחירות שלי ממשיכה להפריע לאיכות חיי. שמעתי שיש שיטה חדשה בישראל לטיפולבנחירות באמצעות גלי רדיו. לא כואב ולא יקר נורא. אני לא יודע איך מגיעים לשם. האם תוכל לעזור לי? בתודה. ניר. 050576490

03/09/2000 | 19:25 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום ניר קודם כל דע כי ניתוח יישור מחיצת אף איננו ניתוח לטיפול בנחרות ואיננו מסוגל לפתור את הבעייה. השיטה שהזכרת היא בגדר נסיון בלבד ונעשית בעזרת גלי רדיו הגורמים לנמק של הרקמה אותה כורתים בניתוח קונבנציונלי. עצתי לך - עד שאין תוצאות חד משמעיות לגבי יעילות השיטה , בכל זאת לעבור ניתוח קונבנציונלי, נחרות אינו בעייה אסטטית בלבד אלא מהוות בעייה תפקודית וסיכון מהותי למחלות לב-ריאה. אם בכל זאת רצונך בבירור יעילות השיטה החדשה פנה ל "סומנוס קליניק" בתל אביב . אנא שים לב להסתייגות שהצגתי בפניך לעיל. בהצלחה

07/09/2000 | 22:11 | מאת: אורי בן-אשר

ניר כתב/ה: > > אני סובל מתסמונת דום נשימה בשינה בדרגת חומרה בינונית-קשה. כמו > כן סובל מעודף משקל לא חמור. בהמלצת רופא אף אוזן גרון ביצעתי > ניתוח ליישור מחיצות האף והייתי אמור לעבור ניתוח לכריתת חלק > מהחיך הרך וכריתת שקדים (מוגדלים מאוד). ביצעתי ניתוח המחיצות > בהדסה עין כרם והוא נכשל לגמרי (אני לא יודע אם זה בגלל שניתח > אותי רופא אפריקאי מקמרון שקראו לו ד"ר סאה). בכל מקרה נדרתי נדר > שלא אחזור לשולחן הניתוחים בטח לא של רופאי אז"ג. > בינתיים בעיית הנחירות שלי ממשיכה להפריע לאיכות חיי. שמעתי שיש > שיטה חדשה בישראל לטיפולבנחירות באמצעות גלי רדיו. לא כואב ולא > יקר נורא. אני לא יודע איך מגיעים לשם. האם תוכל לעזור לי? > > בתודה. ניר. > 050576490

מנהל פורום אף אוזן גרון