גרורות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/06/2001 | 16:37 | מאת: פזי

גיל : 34 בשנת 1981 עברתי ניתוח - Neoplasm-Thyroid Mixed Papillary foll ca s/p total Thyroidectomy ללא אבלציה מאז מטופל באלטרוקסין 200mg ליום ללא סופרסיה מספקת של TSH ועם רמת Tg יחסית גבוהה, מתנדנדת - בין 8 ל 16, לאחרונה מגמה לעליה ולצורך בירור נעשה מיפוי כל גופי עם יוד 131I בינואר 2001 עברתי מיפוי כל גופי עם יוד-131 תוצאות המיפוי: מצב לאחר תירואידקטומיה דו צדדית לפני כ-20 שנה וללא מעקב או טיפול ביוד-131 ספיגת יוד-131 בבלוטה נמוכה = 6% במיפוי אזורי הגוף עם יוד-131 עד שבועיים לאחר מתן המנה האבחנצית של היוד-131 הודגמו מספר ריכוזים יודופיליים סמוכים ובלתי סדירים במיטת הבלוטה משמאל וריכוזים בודדים באיסטמוס ובאזור האונה הימנית, כמו כן ריכוז נוסף מתחת לגובה שקע סטרנלי במיפוי, יתכן אף במדיאסטינום עליון בבדיקת דם מבחוץ אשר בוצעה כ-3 שבועות לאחר הפסקת אלטרוקסין Tg=32.4 TSH=60 תת פעילות בהתאם, לא נילקח טירוגלובולין כאן בהפסקת טיפול. תוצאות US צוואר- מאי 2001 מצב לאחר כריתת בלוטת המגן מודגמת שארית של בלוטה באיסטמוס אם קשר בתוכו בגודל 5 מ"מ. בצוואר משני הצדדים קשרי לימפה בחלקם מסויידים המלצות טיפול: מתן יוד 131I במנה של 150 Mci לאחרונה נשאלה השאלה לגבי ניתוח כירורגי לפני הטיפול ביוד 131 אני הייתי מעוניין להימנע מניתוח כירורגי, לפי הבנתי זהוא לא ניתוח קל למציאת אותם גרורות. גם עצם העובדה שהניתוח הנ"ל נעשה לפני כ -20 שנה (אם אפשר לא ליפתוח פצעים ישנים) מה היא דעתכם בנושא ? אודה לכם לתשובות. בכבוד רב ! פזי.

27/06/2001 | 09:16 | מאת: ד"ר ארז בנדט

קרוב לוודאי שניתן לטפל ביוד 131 במנה שהזכרת. להמשיך ולעקוב ולבצע מיפוי כל גופי ובמידה ועדיין יהיה חשד לגרורות לנתח. עם זאת אנא קבל את המלצתי בהסתייגות כי תת המומחיות שלי אינה בתחום של אונקולוגיה של ראש-צוואר. שמות שאיתם אתה עשוי לרצות להתייעץ ולקבל חוו"ד נוספת: פרופ' פיינמסר (בילינסון), פרופ' תלמי (שיבא), ד"ר רפופורט(איכילוב) (מומחי אאג בתחום); פרופ' לובין - היה מנהל המכון לאיזוטופים בבילינסון (כיום בפנסיה ובפרקטיקה פרטית) עם נסיון עצום (אולי המנוסה ביותר בארץ) בתחום טיפול ביוד רדיואקטיבי ומעקב אחרי גידולי בלוטת התריס.

27/06/2001 | 13:10 | מאת: פזי

מודה לך דר' ארז בנדט ! לחוות דעתך ולאינפורמציה של הרופאים המטפלים בנושא גרורות בלוטת התריס, ברצוני להעזר בנסיונו הרב של פרופ' לובין, אם יש בידכם פרטים לגבי הפרקטיקה הפרטית בא הוא עוסק ? בכבוד רב ! פזי.

מנהל פורום אף אוזן גרון