נחירות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

31/08/2000 | 00:31 | מאת: אריה

אישתי אומרת לי שאני נוחר בלילה ולפעמים נדמה לה שאני מפסיק לנשום לכמה שניות מה לעשות?

01/09/2000 | 17:24 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום אריה נחרות ליליות והפסקות נשימה הינן תסמונת ידועה ושכיחה למדי. חשוב לאבחן ולטפל בבעייה לאו דוקא בשל הצד האסטטי שבה אלא יותר משום תופעות הלוואי המסוכנות של הפסקת הנשימה במהלך הליילה. אפיזודה בודדת של הפסקת הנשימה איננה קטלנית אך לאורך זמן נצברים שינויים במערכת הנשימה , הפרעות בקצב הלב ויתכן שינוי בצמיגות הדם ובלחץ הדם. הפסקות נשימה פוגעות ברצף השינה הלילי וגורמות לעייפות כרונית, אימפוטנציה, קושי בריכוז במשך היום ונטייה תמידית להרדמות. אי לכך עצתי לך להתייחס לעניין בכובד ראש, עליך להבדק אצל רופא א.א.גרון ולעבור אבחון במעבדת השינה שם ייקבע האם אכן קיימת בעייה , חומרתה ומקורה ולפיכך יותאם הטיפול בעניין. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון