סינוסיטיס כרוני - Fungal?

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

16/02/2006 | 14:32 | מאת: בת 32

דר' מרק שלום, אני אתחיל ברקע: אני בת 32. בגיל שלוש וחצי עברתי ניתוח צינוריות בשתי האוזניים. אני סובלת מסינוסיטיס מגיל 17. בגיל 17.5 עברתי שאיבה מהסינוסים הפרונטליים. בגיל 25 עברתי ניתוח ישור מחיצת אף ואחריו היה לי שקט יחסי של מס' שנים. לאחרונה, לאחר שהות של שנתיים בצפון ארה"ב (שם הרגשתי טוב), חזרתי לארץ ואחרי מס' חודשים קיבלתי סינוסיטיס חמור בשילוב עם ירידה בשמיעה בצד שמאל (פגיעה ויראלית בעצב השמע) ואושפזתי לטיפול בסטרואידים + אנטיביוטיקה. מאז אותו אשפוז אני סובלת מסינוסיטיס בממוצע פעם בחודש/ חודש וחצי. כעת אני עם הסינוסיטיס השביעי בסדרה (במהלך פחות מתשעה חודשים), כשחמש ההתקפות הראשונות היו בסינוס המקסילרי השמאלי בלבד (טופלתי באנטיביוטיקה) ובפעמיים האחרונות - סינוסיטיס פרונטלי דו-צדדי ומקסילרי ימני (ולכן אושפזתי בכדי לקבל אנטיביוטיקה לווריד). הרופאים סוברים שאני צריכה לעבור ניתוח FESS, אך ההמתנה לניתוח במסגרת הציבורית היא ארוכה מאוד. ולשאלתי: קראתי על פנגל סינוסיטיס - על סמך מה ניתן לאשר / לשלול קיומו של סינוסיטיס מסוג כזה? האם רנטגן / סיטי / MRI הן בדיקות מספיקות, או שרק בניתוח יוכלו לגלות? האם קיים חשש שזהו המקרה שלי? אם כן, האם כדאי לי לקחת תרופה אנטי פטרייתית במקביל לאנטיביוטיקה? תודה

17/02/2006 | 09:57 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב האבחנה הוודאית נעשית למעשה תוך ניתוח FESS בדרך כלל. ובוודאי שלא לוקחים סתם ככה תרופות אנטיפיטרייתיות שיש להן תופעות לואי והשלכות בשל קריאת מאמר על מחלה לגמרי לא שכיחה...... אני בעד FESS וניקוי הסינוסים, וכל מה שאת מתארת בינתיים מתאים למהלך רגיל של סינוסיטיס כרונית ויתכן גם נטיה אלרגית מילדות. אגב אפשר לבצע FESS במסגרת הביטוחים המשלימים עם קיצור משמעותי של התורים (תמורת השתתפות עצמית קטנה). בברכה ד"ר טלי מרק

17/02/2006 | 11:47 | מאת: שוב אני

תודה רבה על האינפורמציה החשובה. לגבי הפנגל סינוסיטיס, לא ידעתי שזה כה נדיר. קראתי שאצל 95% מהסובלים מסינוסיטיס כרוני גילו שהפיטריה נמצאת בריכוז גבוה בסינוסים. לכן חשבתי שיש סבירות גבוהה שזה המצב גם אצלי. בנוסף קראתי באותו מקום שניתן לקחת דגימה מהסינוס בעזרת סיב אופטי לפני הניתוח עצמו (למרות שזה נשמע לי כמעט בלתי אפשרי... בלי הרדמה). לגבי ביצוע הניתוח במסגרת הביטוח המשלים, הכוונה לניתוח בבי"ח פרטי עם רופא מחוץ לקופה? או שיש אפשרות נוספת? (לגבי האפשרות הראשונה עדיין לבדקתי במדויק עם מכבי, אבל נראה לי שההשתתפות העצמית היא די גבוהה). אני לא יודעת אם את נוהגת להמליץ על רופאים או לא, אבל אם כן, אשמח לקבל המלצה לרופא מנתח / בי"ח עם עדיפות לאזור חיפה או ב"ש. תודה רבה

17/02/2006 | 11:59 | מאת: שוב אני 2

שכחתי לציין שהרופאים בביה"ח בכלל לא בטוחים שאני צריכה ניתוח FESS, מאחר שהסיטי (מנובמבר), לטענתם, נעשה בזמן שהיתה דלקת בסינוסים (רואים עיבוי רירית) וקשה לראות מעבר לזה. כלומר, אין כל ממצא לבעיה מבנית בסינוסים, לא רואים פוליפים או בעיה גרמית. לכן הם מבקשים סיטי נוסף שיעשה בזמן שהסינוסים "נקיים", כלומר כשלושה שבועות לאחר סיום האנטיביוטיקה. יש עם זה 2 בעיות: 1. אני לא מצליחה להגיע למצב כזה - הסינוסיטיס חוזר כל חודש - חודש וקצת, כפי שציינתי. 2. מכבי לא מאשרים לי סיטי נוסף בגלל שעשיתי כבר אחד בנובמבר והם מבקשים הסבר מהרופא שלי למה צריך עוד סיטי, והוא בעצמו (ועוד 2 רופאים שראיתי באופן פרטי) חושב שהסיטי מספק ולכן הפנה אותי לניתוח. אני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד אני לא מסוגלת להמשיך ככה ומצד שני לא מעוניינת לעשות ניתוח סתם. מה דעתך? לגבי נטיה אלרגית, הופנתי גם לאלרגולוג שעשה לי טסטים והכל יצא תקין.

מנהל פורום אף אוזן גרון