פטריות בפה.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

29/04/2001 | 23:51 | מאת: יוסי

אינני יודע ד"ר בנדט האם בעיתי קשורה לתחום ההתמחות שלך ועם לא אז עמך הסליחה. שאלתי היא בנושא פטריות שאני סובל ממנה מגיל קטן (למדתי כבר לחיות עם זה) בפה. א מהו השם של המחלה. ב האם בשנים האחרונות יש טיפול או תרופה למחלה מכיון שלמיטב הבנתי וזכרוני אין לזה טיפול אלה רק טיפול מונע. ג ממה נובעת המחלה. אודה לך מאוד עם תעזור לי בענין זה. בתודה ובהערכה רבה יוסי

30/04/2001 | 00:06 | מאת: ד"ר ארז בנדט

. > א מהו השם של המחלה. - אני מניח שאתה מתכוון ל קנדידה (שם של פטריה) בפה/לשון. > ב האם בשנים האחרונות יש טיפול או תרופה למחלה מכיון שלמיטב הבנתי > וזכרוני אין לזה טיפול אלה רק טיפול מונע. - לצחצח לשון, טיפול בתמיסת ניסטטין/ג'ל דקטרין/כדורי מציצה של ניסטטין/אורלטן. > ג ממה נובעת המחלה. - האם יתכן עקב מין אוראלי (הדבקות מפטרת נרתיק)? עישון? נטילת אנטיביוטיקה ושינוי פלורת חיידקים טבעית בגוף? בהקשר האחרון נטילת מוצרי פרוביוטיקה (יוגורט מועשר בחידקים "טובים" כגון LGG או אחר; כמוסות של אצידופילוס וכו') עשויים להחזיר את האיזון. אם יש בעיה של תזונה לא מאוזנת - התייעץ עם דיאטן/נית. יש גם צמחי מרפא שעשויים לעזור - ניתן לשאול בפורום רפואה משלימה. האם הינך בטוח שמדובר באמת בארועים חוזרים של פטרת (יש להוכיח זאת במשטח לשון) או שייתכן שהינך מתכוון לחיפוי לבן על הלשון שאינו בהכרח פטרתי ושכיח למשל המעשנים. אז הטיפול הוא צחצוח לשון ללא תרופות.

מנהל פורום אף אוזן גרון