מצב של חנק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/04/2001 | 14:35 | מאת: יעקב

שלום לך דוקטור בנדט. שאלתי: מזה כמה שבועות כשאני מנסה לאכול אני חש הרגשת לחץ ומחנק בגרון. לפעמים הרגשה זו באה לאחר סיום ארוחה. ההרגשה היא כאילו ולוחצים לי על הגרוגרת. זה מאוד מלחיץ. החנק הנ"ל חולף בדרך כלל אחרי כשעה עד שעתיים. לפעמים אני מתקשה בבליעה, כאילו כמו בחילה. מה הפיתרון, האם זה קשור לבלוטת התריס וכל מה שנלווה? אני נוטל כדור פמוטידין. אגב, אני בן 49. תודה, וחג שמח.

05/04/2001 | 07:53 | מאת: ד"ר ארז בנדט

כמובן לא ניתן לדעת ללא בדיקה. הפמוטידין שאתה נוטל מרמז לי שאתה סובל ככל הנראה מבעית כיב, בקע בסרעפת או רפלוקס. אם רופא גסטרו הוא זה שהתחיל פמוטידין ואם עברת לאחרונה גסטרוסקופיה - אני מניח שנשללה בעיה בושט העליון. אם לא - אז אולי כדאי לבקש הפניה לרופא גסטרו או צילום ושט. כדאי גם לגשת לאאג לבדיקת לוע ולוע תחתון שעפ"ר לא מודגמים היטב בצילומים או גסטרוסקופיה. התלונות שאתה מתאר לא אפייניות לבלוטת התריס - כדי שבלוטת התריס תגרום ללחץ על הושט עליה להיות מוגדלת מאד וניתן לראות זאת כתפיחות בבסיס הצוואר או למשש הגדלה שלה.

מנהל פורום אף אוזן גרון