נחירות טורדניות

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/03/2001 | 19:56 | מאת: בעל מוטרד

דוקטור, יום טוב לך. אשתי בת למעלה מארבעים, והיא נוחרת קשה כל לילה ונחירותיה מפריעות לכולם. יש לציין שתופעת הנחירות התחילה אצלה רק לפני שלוש שנים, מה הסיבה? מה אפשר לעשות למניעת התופעה ואם יש אפשרות ניתוחית כדי לפתור את הבעייה? האם יש הבדל בטיפול בנחירות של גברים לנשים? אודה על תשובתך. ב.

22/03/2001 | 23:49 | מאת: ד"ר ארז בנדט

> יש לציין שתופעת הנחירות התחילה אצלה רק לפני שלוש שנים, מה הסיבה? אינני יכול לדעת ללא בדיקה. באפן כללי אנו נוחרים יותר עם התקדמות הגיל, אולי בגלל רפיון שרירים כללי שכולל גם את שרירי הלוע/חיך. כמו כן עליה במשקל שכיחה עם התקדמות הגיל ואולי זו הסיבה במקרה שלכם? דיאטה (אם אכן יש עדף משקל) עשויה לעזור. כמו כן ייתכן שהתפתחו בעיות בנשימה דרך האף. ממליץ לפנות לבדיקת מומחה אאג > מה אפשר לעשות למניעת התופעה ואם יש אפשרות ניתוחית כדי לפתור את > הבעייה? יש פתרונות ניתוחיים ויש גם אפשרויות לטיפול שמרני. לדוגמה - אם הנחירות מתרחשות רק בשכיבה על הגב, ירידת משקל וכו'. כאמור ממליץ להבדק ורופא אאג מנוסה יוכל לייעץ ולהתאים את הטיפול. > האם יש הבדל בטיפול בנחירות של גברים לנשים? לא ממש. ההבדל היחידי אולי הוא שייתכן שטיפול הורמונלי חליפי בנשים לאחר גיל הבלות עשוי לשפר תופעות של נחירות ודום נשימה בשינה.

מנהל פורום אף אוזן גרון