אבצס בגרון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/06/2005 | 22:15 | מאת: merec

שלום אני בת 33 לפני שבוע וחצי התחילו לי כאבי גרון ששידרו לאוזן .הלכתי לרופא המשפחה והוא הפנה אותי למיון בקיצור הגעתי למיון ןאשפזו אותי שם התברר שיש לי אבצס בגרון. הרופא שאב לי את המוגלה וכמו כן קיבלתי אוגמנטין ישר לוריד אחרי יומיים שכלום לא השתנה הוא שאב לי שוב וכמובן שיצאה מלא מוגלה .אתמול השתחררתי מבית חולים אחרי שבוע עם המשך טיפול של אוגמנטין בבית למשך עוד שבוע.יש לציין שאני מרגישה עדיין לחץ באוזניים וכאב באוזן ימין עשיתי בדיקת שמיעה בבית חולים והכל בסדר רציתי לשאול אם יש סיכוי שהאבצס יחזור וממה זה בא ואם זה מדבק ? ולמה הלחצים והכאבים באוזן אודה לך מאוד עם תעני לי merec

22/06/2005 | 11:19 | מאת: ד"ר טליה מרק

שלום רב הסיכוי שהאבצס יחזור הוא לא גדול אך אפשרי.... בדרך כלל זה קורה פעם אחת בחיים, אבל אם חוזר שוב ושוב (וזה נדיר כאמור) מוצאים את השקדים בניתוח והבעיה חולפת. הכאב באוזן יכול להיות גם כאב קורן מהגרון וגם נוזלים שיכולים להיות באוזן אחרי שהיתה בעיה באוורור האוזן בזמן המחלה, אבל צפוי שהכל יעבור אם לא חולף תוך שבוע שבועיים חזרי לבדיקת אא"ג. בברכה ובהצלחה ד"ר טלי מרק

מנהל פורום אף אוזן גרון