נזלת אלרגית כרונית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/08/2000 | 13:50 | מאת: מאיר

1.בגיל 13 קיבלתי מכה במצח ,ומאז אני סובל מאלרגיה כרונית . 2.עברתי מאז ניתוחים להלן:בשנת 1990 - מחיצת האף -הדסה ירושלים .בשנת 1997 לייזר ברירית האף -מדיקל הרצליה (ללא הקלה ). 3.מאז עברתי בדיקות אלרגיה במקומות שונים בארץ וללא אמצעים , ובנוסף עברתי טיפולים במחטים סינים ללא יעילות . 4.במרץ 2000 , עברתי מחיצת האף -FESS ע"י ד"ר איתן יניב. ומאז ועד היום הבעיה לא נפתרה , וכרגע הסבל העיקרי הוא:נזלת באופן תמידי ללא זמן מוגדר, התעטשיות רבות עיניים דומעות ואדומות .מרוב נזלת תמידית המצב מחמיר , יורד לריאות ואני מתחיל לסבול מקשיי נשימה ,ואני חושש שאני יגיע למצב של אסטמה .נכון להיום אני מקבל טיפול במשאף לאף -בקלפורטה ,כדור סידלין או נוסידקס .למרות טיפול זה הנזל הולכת ובאה לסרוגין ללא קשר (בוקר ,ערב ,חום ,וקור) . נא עזרתם ביעוץ בנושא .

24/08/2000 | 00:26 | מאת: ד"ר אליאב גוב ארי

שלום מאיר נזלת ממושכת לא תביא לאסטמה, אסטמה היא תופעה פנימית שמעוגנת בהתנהגות המערכת החיסונית ובדרך כלל איננה נרכשת. הניתוחים שתיארת מיועדים לתיקון המכניקה של נשימת האף ושיפור זרימת האויר דרכו (מחיצה) או תיקון של מבנים המביאים לסינוסיטיס כרונית (FESS) אף לא אחד מהם נועד לרפא נזלת אלרגית. אם אכן האבחנה היא אלרגית הרי שקיים פרוטוקול טיפולי ברור שכולל משאפים סטרואידליים, אנטיהיסטמינים ,חיסונים,ובמקרים קיצוניים אף שימוש בסטרואידים סיסטמיים. אלרגיה בדרך כלל מגיבה לטיפולים אלה, אם לא צריך לשאול האם מדובר באלרגיה או בתופעה אחרת. אני מציע לגשת לרופא המטפל , ולנסות לחדד את הבעייה : האם הטיפול עוזר ?אם כן או חלקית - בסדר, אם בכלל לא, לבחון מחדש את הבעייה ולברר מה מקור הנזלת. בהצלחה

מנהל פורום אף אוזן גרון