ניתוח להוצאת פוליפ מהאף בהריון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

22/09/2020 | 20:26 | מאת: רוית

שלום. אני בהריון מתקדם, שבוע 32. לאחר שסבלתי מידי יום מדימומים מהאף, אבחנו לי בנחיר פוליפ, שחוסם את הנשימה ומדמם. לאחר אנטיביוטיקה התכווץ קצת והדימומים פחתו. שאלתי היא במצב זה, האים מומלץ לנתח בהריון? המליצו לי וחוששת, וגם יצריך אנטיביוטיקה נוספת. תודה

אם מדובר בפוליפים וצירך ניתחו FESS , עדיין לא מודבר בניתוח דחוף או מציל חיים אלא בניתוח אלקטיביי שמבוצע בהרדמה כללית , על כן הייתי ממליץ להמתין עם הניתוח לאחר הלידה , ניתן להעזר במשאפים לאף שמקלים בקצת

23/09/2020 | 14:31 | מאת: רוית

אמרו לי שמדובר בהרדמה מקומית. במצב זה מומלץ הניתוח? תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון