פוליפ באף- ספריי

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

07/09/2020 | 15:44 | מאת: אסי

שלום, לפני כמה שנים בבדיקה אצל רופא אא''ג נמצא לי פוליפ באף והרופא נתן לי ספריי שיכול לצמצם את גודל הפוליפ. לא השתמשתי כי פחדתי מהתופעות לוואי של הספריי, אבל עכשיו אני חושב שכדאי לי כן להשתמש בספריי, כי הפוליפ מפריע לי וקצת קשה לי לנשום מהאף. רציתי לשאול עם איזה ספריי בדרך כלל נהוג להשתמש, לכמה זמן, והאם הספריי צריך להכיל סטרואידים על מנת לצמצם את הפוליפ? תודה.

ברגע שיש פוליפים באף אזי שיצורך בטיפול כירורגי קודם ואח,כ אפשר להמליץ על טיפול ביולוגי ע"י אימנולוג. באשר לטיפול בספרי , הוא יכול לעכב צמיחה בלבד אומנם לא יטפל, ישנם הרבה תכשירים, לא נהוג להמליץ על טיפול בלי בדיקה, ממליץ לך לגשת לרופא אא"ג שיבדוק עוד פעם וימליץ על בדיקה

מנהל פורום אף אוזן גרון