תוצאות אולטרסאונד בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/06/2020 | 19:30 | מאת: רחל

שלום, אשמח לשאול אותך על משמעות תוצאת בדיקת US בבלוטת התריס. התשובה: בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים. שתי האונות הודגמו עם אי סמטריה בגודלן, במרקם לא הומוגני. אונה ימנית מוגדלת - הודגמו שתי קשריות סולידית איזואקוגניות בגודל עד 23*18*29 ממ, עם מרכיב נוזלי במרכז (TR2,( קשרית סולידית היפואקוגנית בגודל כ 13*8*12 ממ (4 TR,( קשריות עם הסתיידויות גסות בגודל עד 5 ממ. אונה שמאלית בגודל תקין - מספר קשריות סולידיות היפואקוגניות בגודל עד 8*6*11 ממ ( 4 TR.( באספקט תחתון של אונה שמאלית הודגם ממצא אובלי בגודל כ 7*5 ממ מעט ווסקולרי, קשרית?PTA ) ?נא קולרציה עם בדיקות דם). זרימת דם רגילה בשתי האונות. בצוואר משני הצדדים הודגמו מספר בלוטות לימפה תגובתיות. כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים במקומם, ללא דחיקה. הקנה במקומו ואינו מוסט. מעקב סונוגרפי עד 6 חודשים. רב תודות, רחל

המשמעות שיש קשריות בבלוטת התריס, יש צרוך בהשלמת בירור כולל בדיקות דם לתפקודי בלוטת תריס. בדיקת רופא אינדוקרינולוג . ובדיקת FNA של הבלוטה

מנהל פורום אף אוזן גרון