טנטון כתוצאה משחרור לחצים באוזן.

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

25/05/2020 | 19:18 | מאת: יוסי

שלום, עברתי טיפול בתאי לחץ לפני מספר חודשים (כ 15 טיפולים). באחד מהטיפולים פמפמתי את האף , ובאופן חריג שמעתי צפצוף חזק, סחרחורת סיבובית(ורטיגו), ולחץ באוזן. ההרגשות האלה קיימות גם היום כאשר אני מפמם את האף. מה זה יכול להיות לדעתך

ראשית ממליץ לך לא לפמם אם אתה לא חייב. שנית לפנות לרופא אא"ג שמתעסק עם סחרחרות , תצטרך לעבור בירור לשלול אפשרות של פסטולה

29/05/2020 | 03:30 | מאת: יוסי

שלום, ראשית תודה רבה על התשובה! חקרתי קצת באינטרנט לגבי פיסטולה והבנתי שאחד התנאים לפיסטולה זה הופעת ורטיגו או סחרחורת כאשר השינוי בלחץ האוויר משתנה. אשמח אם תקרא את הסיפור שלי ותשפוך טיפה אור. לפני כ 7 חודשים במסגרת הצבא עלינו לתפוס קו בהרי הגולן סמוך לסוריה. אחרי כ שבועיים שעלינו להר חוויתי התקפים קצרים של טנטון מלווה בסחרחורות קלה. לאחר כמה ימים הופיעה גם ירידה בשמיעה. עקב הירידה בשמיעה נשלחתי לבית החולים(אחרי כחודשיים- בירוקרטיה צבאית), קיבלתי סטרואידים שכשלו. אחרי כחודשיים (במהלכן עשיתי את הטיפול בתאי לחץ) של שהייה בבית במרכז לא חוויתי התקף אחד או סימפטומים של סחרחורות או טנטון, רק ירידה בשמיעה. לאחר החודשיים בבית נשלחתי בחזרה לצפון וביום הראשון שלי שם קיבלתי התקף ווריטגו. במהלך השבועיים שאחריי חוויתי עוד כ 3 התקפים. לאחר מכן אבחנו אצלי מחלת מנייר והוחלט להוריד אותי בקרבי ומאז אני משרת קרוב לבית. יש לציין כי מאז שעזבתי את הצפון לתמיד לא הרגשתי התקף ורטיגו אחד. יש לציין כי התקף הטנטון הראשוני שלי היה אחרי מכה בינונית בראש ( נגיד 6 בסולם של 1-10). העבר הרפואי שלי גרם לי לשאול שאלות, כיוון שפיסטולה נשמע הרבה יותר מתאים למה שיש לי מאשר מחלת מנייר. אשמח לדעת מה אתה חושב.

מנהל פורום אף אוזן גרון