גוש באזור בין מפרק הלסת לאוזן הקדמית

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

04/02/2020 | 17:14 | מאת: נילי

שלום ד"ר, לפני שבוע וחצי בערך הרגשתי כאבים באזור הבלוטות והצוואר ותחושת לחץ באזור בעת כיפוף הראש. לפני כיומיים התעוררתי בתחושה שמשהו מושך לי באוזן וכשמיששתי גיליתי גוש\נפיחות קשה בין מפרק הלסת לתנוך האוזן הקדמית. בנוסף יום לפני שהרגשתי את הנפיחות ננעלה לי הלסת באמצע אכילה והשתחררה בקנאק חזק. התחושה הכללית שלי טובה ואין לי כאבים במקום או בעיה עם הרוק כמו פה יבש (רק קצת רגישות באוזן) קבעתי תור לרופאת המשפחה אך רק בעוד שבוע ואני חוששת שמדובר בגידול. רציתי לדעת האם זו יכולה להיות נפיחות כתגובה לכאב שהיה לי בבלוטות ואם כן כמה זמן בערך לוקח לנפיחות לרדת? (מדגישה כי הגוש קשה ולא ניתן להזיזו, וניתן להבחין בו רק במישוש) תודה נ.ב קשה לי לדעת אם הנפיחות הייתה לפניכן ולא שמתי לב אליה.

ממליץ לך לגשת לבדיקת רופא שלך הבלוטות יכולות להיות תוצאה של מחלה זיהומית כל שהיא אי אפשר להתחייב על מה זה ללא בדיקה מתאימה

מנהל פורום אף אוזן גרון