דלקת גרון חיידקית-טיפול רפאפן שלא עוזר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/01/2020 | 21:14 | מאת: מור

בת 36, מיום שבת יש לי דלקת גרון שאובחנה כחיידקית (ללא נזלת, שיעול וכו). סובלת מנפיחות בגרון, תפליט לבן על השקדים, קושי בבליעה. היה חום וצמרמורת במשך יום אחד ופסק ברגע שהתחלתי רפאפן. כרגע יום 4 לרפאפן, לוקחת 2000 מג ליום (היה 1000 והוכפל כשלא עזר). מלבד העובדה שהחום עבר, הכאב לא השתנה בגרון והתפליט לא עובר. האם יש צורך להחליף אנטיביוטיקה? אולי האבחנה לא נכונה? או שזה פשוט לוקח זמן? מהו משך ההחלמה במינון רפאפן כזה? תודה

יתכן ויש צורך בהחלפת אנטיבוטיקיה אומנם ממליץ לך לעשות כן רק אחרי בדיקת והמלצת רופא

מנהל פורום אף אוזן גרון