מכה באף מנפילה לפעוטה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/09/2019 | 08:43 | מאת: מיכל

שלום. לפני יומיים בתי בת ה3 מעדה ונפלה על האף על שטיח דק. בכתה מאוד. לא ירד דם. היה סימן אדום לרוחב הסחוס שהתחיל להתפוגג רק אתמול וסימן מכה בעצם בעיקר בצד ימין אבל גם באמצע. האף עכשיו נפוח עוד והעצם סגלגלה כחלחלה. הבוקר היינו אצל רופא אאג שראה שהמחיצה ישרה ומעברי האף פתוחים. נשימה חופשית. לדעתו אין שבר. במישוש שלו לא כאב לה. בקש להגיע מחרתיים לבדוק שאין תזוזה של האף אחרי שהנפיחות תרד. כי את זה אפשר לסדר רק ב10 ימים הראשונים. מה זה אומר תזוזת האף? קצת מלחיץ אותי. איך אם אין שבר האף יכול לזוז מצורתו המקורית? ואיך אני יכולה לדעת בוודאת? זה הרי יכול לזוז קצת ולא אשים לב? האם יכול להיות סדק שלא יודעים עליו? תודה

את ציינת שעדין האף נפוח , וזה מקשה מאוד על בדיקת האף , בד"כ שיש שברים באף יש דיפורמציה ( עיוות ) של האף וקרפטציות ( קולות כתוצאה מתזוזה של עצמות שבורות) . מה שהכי דחוף באמת זה אם יש דימום במחיצה, ולפי מה שכתבת הרואפ בדק וציין שהמחיצה טובה אז אפשר להרגע. צריך להמתין לירידת הנפיחות ואז לבדוק ולהתרשם באם אם ישנו צבר, לעיתים יש שברים בלי תזוזה של העצם ולא תמיד מחייב התערבות.

מנהל פורום אף אוזן גרון