אוזניים סתומות אחרי טיסה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

27/08/2019 | 21:35 | מאת: ענבל

כשמטוס המריא הרגשתי את האוזניים נסתמות.. זה קורה לי אבל כשזה קורה בולעת רוק או מפהקת והן נפתחות. אבל הפעם נסתמו לי ואני מפהקת בולעת רוק מפמפמת עם האף ולא עוזר כלום. כשאני מפהקת אני מרגישה כאילו משהו לא נפתח באוזניים. בדקו לי את האוזניים אמרו לי אין כלום ולא רואים כלום וזה יעבור. אבל זה כבר כמה חודשים וזה גורם לי לסחרחורות ואי שיווי משקל. השאלה איך פותחים אוזניים סתומות? מה עושים?

אכן בטיסה בגלל שינוי לחץ יכולים להיות תלונות אלו, ברוב המקרים האוזן יודעת לאוורר את עצמה, במיעוט המקרים זה לא קורה, לכן צריך לעשות כל מני פעולות שיכולות לעזור, כמו פמפום, פיהוק או בליעה . באם המצב מתמשך ממליץ בדיקת רופא אא"ג

מנהל פורום אף אוזן גרון