פענוח מיפוי בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/08/2019 | 13:23 | מאת: רינה

שלום משנת 2914 רמת ה tsh שלי היתה נמוכה באולטרסאונד נמצאה קשרית מעטת היפוקואית וסקולרי בהיקף וגם בתוכו בגודל 22/14/13. בבדיקות דם לפני כחודש tsh נמוך 0.22 t3 ו t4 תקינים. באולטרסאונד: בלוטת התריס לא מוגדלת. אונה ימנית 18/17 ממ אונה שמלאית 19/15 ממ בעלות מרקם הומוגני. באונה ימנית קשרית סולידית מעט היפואקואית, מכיל הסתיידויות עדינות, מעט ווסקולרי, כ 27/14 ממ. מתאימה ל acr trade 4. ללא היפרהרמיה עפי דופלר. בלוטת הרוק התת לסטיות ופרוטיס בגודל ומרקם תקינים. לא הודגמה לימפודנופתיה חדודה בצוואר. תוצאות מיפוי: בלוטת התריס במיקום תקין, בעלת קליטה הומוגנית באונה השמאלית. קליטת פטולוגית מוקדית בקוטב התחתון של אונה ימנית הנראית ארוכה יותר. סיכום- קשרית חמה באונה הימנית של בלוטת התריס ( כנראה שלב בהתפתחות של קשרית טוקסית). שבוע הבא יש לי ביופסיה, עד אז אשמח מאןד אם תוכל להסביר לי מה זה אומר והאם יש לי ממה לדאוג. תודה

קשריות יש לא מעט בתירואיד בחלקן הגדול קשריות בנגניות לא מטרידות הבדיקה הכי חשובה כרגע העא ניקור של הקשרית בקשריות בגודל מעל 15 מ”מ מומלץ כריתה

מנהל פורום אף אוזן גרון