כאב גרון ויובש גרוני

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/07/2019 | 23:32 | מאת: ניבה

שלום, ביום שני שעבר התחלתי להרגיש כאב גרון, ניגשתי לרופאת משפחה שמסרה גרון מעט אדום ודגימה מהגרון יצאה פלורה רגילה. ביום ראשון כבר הרגשתי מאוד לא טוב, קמתי עם חום באותו היום (חד פעמי), הרגשתי את השקדים שלי בגרון מוגדלים והגרון שלי ממש "פעם". ניגשתי לרופא משפחה אחר שקיבל- הסתכל עם פנס ואמר ששקד ימני מוגדל ומודלק (לא היו תפליטים!) ורשם לי רפפן 500mgX2/d. אני עדיין סובלת מכאבי גרון, עדיין מרגישה את השקדים שלי מוגדלים ופועמים ואיתם כל הגרון, ללא תפליטים, רק קרפיטציות שנראות מתוחות מאיך שהן נראות בדר"כ. ניגשתי היום לאא"ג ללא תור שאמר שרואה אודם בגרון באופן מפוזר ולא מבין למה נתנו לי רפפן מלכתחילה ושזה מינון נמוך (אני לא יודעת מה סיבת המינון, אולי המשקל שלי: 46 ק"ג בת 25 1.50). אמר להמשיך לקחת את האנטיביוטיקה במינון מוכפל ולחזור אליו בעוד שבוע אם עדיין ארגיש לא טוב ונמשיך בבדיקות (לא ציין איזה). מה שהכי מפריע לי זה הרגשת יובש נוראית בגרון. אני שותה 2 ליטר ביום גם עכשיו למרות שכואב לי לבלוע, מה אפשר לעשות שיקל את היובש הזה חוץ מסוכריות מציצה שאני לא יכולה רפואית למצוץ כל הזמן? בנוסף, זה יכול להצביע על משהו שכדאי שאלך לבדוק? תודה לך, ניבה.

אם התלונות הם רק לאחרונה קרוב לודאי על רקע המחלה החריפה שתארת מעלה, ממליץ למלא הוראות רופא אא"ג שהעלה את המינון ואם לא יהיה שיפור לחזור אלעיו לבדיקה

מנהל פורום אף אוזן גרון