כאבי פנים צילום ממצאים לחוצה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

30/06/2019 | 10:17 | מאת: לילך

שלום בת 30 בשל כאבי פנים כשבוע ימים שלפני זה קדמו לזה צינון וקצת נזלת מוגלתית בוצע צילום רנטגן למערות הפנים .( מציינת שסובלת מאירועים חוזרים של סינוסיטיס פעמיים בשנה בערך) אשמח לחוות דעת על הממצאים: הצללה בסינוס מקסילרי מימין הצללה עגולה 8 מ"מ צמוד לדופן מדיאלי של סינוס מקסילרי משמאל- יתכן פוליפ אני מאד מאד מאד לחוצה. ודה תגובה

הממצא אינו מדאגים זה ממצא שכיח מאוד ונצפה באחוזים גבוהים בצילומים אם אין תלונות קליניות אז אין משמעות לממצא הזה, בכל מקרה אם המצב מדאיג ניתן לעשות CT סינויסם

מנהל פורום אף אוזן גרון