בליטה שהתפתחה לאיזור מוקשח על הלשון

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

08/06/2019 | 18:05 | מאת: אבי ריינר

שלום. תחושה מוזרה בפה מזה תקופה. התחיל לפני שלושה חודשים עם הרגשה לא רגילה בגרון בצד שמאל (לא כאב, אבל פשוט משהו לא מוכר). הלכתי לראות רופא אא״ג, לא ראה כלום בצד הזה, אבל בצד השני ראה שיש לי פפילומה קטנה, לא משהו שהרגשתי או שאני מרגיש. הוא אמר שהיא ״סגורה״ אבל שבכל מקרה כדאי שאסיר אותה מתישהו (יש לי תור לעשות את זה בסוף יוני). בו בזמן, הייתה לי בליטה קטנטנה במרכז הלשון, הלכתי לאותו רופא, כמו גם לרופא המשפחה, שניהם אמרו שזה שום דבר וזה יעבור (קראתי אונליין על bump lie, לא יודע אם זה היה זה). מאז כל כמה ימים הבליטה הזו חוזרת ליום או יומיים. לפעמים זו סתם הרגשה לא נוחה בפה ואני סוג של ״בולע רוק״ כל הזמן מבלי שאני אפילו מודע לזה, ולפעמים הבליטה כואבת. כשהיא הולכת היא לא באמת נעלמת, אני עדיין מרגיש שם משהו כשאני נוגע עם האצבע אם אני זוכר לבדוק, אבל אין תחושה אחרת. העניין הוא, שעכשיו זה כבר לא רק הבליטה הקטנה הזו, הלשון שלי נראית לבנה לחלוטין (אני לא בטוח בנוגע לזה, יכול להיות שזה תקין, אני פשוט לא זוכר באיזה צבע היא תמיד הייתה), ובמרכזה ישנו איזור שהייתי מתאר כ-rough patch. זה האיזור היחיד בלשון שאינו לבן, וכשאני מעביר עליו את האצבע מרגיש שיש שם משהו, אני לא יודע אם מתחת לעור או מעל, פשוט קשיחות כזו. הבליטה הקטנה המקורית עדיין שם, פשוט עכשיו זה נראה כאילו היא מוקפת במעין ״שערות״ לבנות כאלה (תמונה מצורפת) אני בן 29, מעשן לצערי (10 ס׳ ביום), אוכל רגיל (חוץ מקצת חריף אולי), משקל תקין, בדיקות דם סטנדרטיות לפני שבועיים חזרו תקינות. לא יודע אם אני אמור לדאוג מהדבר הזה או לא, אני קצת היפוכונדר וכבר קבעתי תור לאותו מומחה אא״ג בעוד מספר ימים, רציתי רק לדעת בינתים האם זה יכול להיות משהו מסוכן? בתודה

קשה מאוד להתייחס לנגעים בחלל הפה בלי תמונה . בדיקה לכן מציע לך להבדק שוב ע"י רופא אא"ג או רופא פה ולסת שעוסק ברפואת הפה

מנהל פורום אף אוזן גרון