אף סתום זמן רב (מחודש ינואר!)

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

03/06/2019 | 12:34 | מאת: שי

שלום רב, בחודש ינואר האחרון הצטננתי ( באופן רגיל כמו כל חורף). ההצטננות עברה לאחר שבוע אך מאז האף כל הזמן נסתם לי. אין לי נזלת אך לעיתים רחוקות יש מעט ליחה מוגלתית. הייתי אצל מספר רופאים וקיבלתי כל מיני טיפולים ביניהם טיפולים נגד אלרגיה שלא עזרו, תמיסות מלח לאף, טיפות סטרואידים, אנטיביוטיקה זינאט. צילום סינוסים תקין. בדיקת אנדוסקופיה הראתה שהקונכיות מאוד תפוחות ללא פוליפים. הדבר היחידי שפותח את האף אלה טיפות אף רגילות אוטריוין. אבקש את חוות דעתך. האם יש סיכוי לפתרון הבעיה ???? זה נמשך מחודש ינואר ! תודה רבה !!

חשוב מה היה בממצאי הבדיקה, באם ניתן טיפול שמרני מיטבי ללא תועלת , יש מקום לשקול התערבות כירורגית כמובן בהתאם לממצאים בבדיקה

04/06/2019 | 20:37 | מאת: שי

בבקשה, להלן ממצאי הבדיקה כפי שהרופא רשם: אף- סטיית מחיצה לשמאל, היפרטרופית קונכיות תחתונות. OMC חופשי, NP חופשי. פה ולוע- שקדים. ללא אודם או תפליט בסיס לשון חופשי. צוואר- ללא לימפאדנופתיה צווארית. אבחנות: HYPERTROPHIC INF CONCHA AND DNS אשמח לשמוע את חוות דעתך. אם אכן יש צורך בניתוח, האם הבעיה עלולה לחזור בעתיד? תודה רבה !

מנהל פורום אף אוזן גרון