'סתום' אחרי ניתוח סתימת עור התוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

21/04/2019 | 20:29 | מאת: יצחק

שלום. לפני כשנה עברתי ניתוח לסתימת חור בעור התוף (טימפנופלסטי) באוזן השמאלית. החור נסתם, אך מאז אני מרגיש כל הזמן שהאוזן בה בוצע הניתוח וכן שעומק הנחיר השמאלי באף -סתומים. כאשר אני מקנח את האף מנזלת חזק אז זה פתאום משתחרר אבל כשאני בולע רוק רגע לאחר מכן זה חוזר ונסתם ונשאר כל הזמן סתום. אני מרגיש שזה גם מפריע לי בשמיעה וגם בנשימה. תרסיסים וכדורים שקיבלתי מהרופא לא עזרו, הרופא אמר שהמוצא היחיד שנשאר זה לעשות שוב חור בעור התוף ובעצם לחזור למצב הקודם.. ברצוני לשאול: א. למה זה קורה? האם כל מי שעובר את הניתוח סובל מהבעיה? ב. האם יש עוד מה לעשות חוץ מתרסיסים ו'חירור' חוזר? אשמח לכמה שיותר פירוט והסברה בנוגע לשתי השאלות. תודה רבה!!

חשוב לעשות בדיקת שמיעה ולראות מה השמיעה באותה אוזן באשר לתחושת הסתימה מומלץ בדיקת אף לראות שאין סטיה של מחיצה או פוליפים באף. ובתהאם מחליטים על המשך טיפול

מנהל פורום אף אוזן גרון