בלוטת קטנה על הלסת....

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

18/04/2019 | 12:19 | מאת: חן

היי שלום לפני כמעט שנה הבחנתי בבלוטה קטנה באיזור הלסת התחתונה (איזור הפנים)ממש על הלסת בלחי למטה ביצעתי אולטרסאונד שבו נאמר הודגמה בלוטת לימפה תת עורית בגודל 5 ממ. הבלוטה ממש ניידת וזזה מצד לצד. הרופא אאג אמר שלדעתו זה לא משהו רציני אבל כדי לגמור עם הרומן הזה עדיף לעשות ביופסיה. השאלה שלי האם מיקום כזה נחשב ללא נורמלי? עד כמה זה נשמע לך שפיר לפי הממצאים? והאם אצטרך בכל זאת להסיר אותה ממש בלחץ.

ניתן למצוא בלוטות לימפה כמעט בכל מקום, כך שלגבי השאלה אם המיקום נורמלי , אכן כן יכול להיות. באשר למידת הבנגניות של הממצא , יש חשיבות עליונה לבדיקה יאנמנזה טובה, יחד עם זה באם מדובר בבלוטה קטנה מ 0.5 ס" בודדת ומובילית , רוב הסיכויים שאינה מדאיגה יחד עם זאצ הייתי ממשיל ברור כפי שהרואפ שלך ביקש ומבצע ביופסיה \ או בדיקת FNA כבדיקה ראשונית

מנהל פורום אף אוזן גרון