פיענוח CT צוואר דחוף

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

15/04/2019 | 19:19 | מאת: פיענוח דחוף בבקשה

שלום גבר, בן 62 עם קוליטיס. מזה כמה חודשים מרגיש הרגשה לא נוחה בגרון, כחכוחים בגרון , קיימת אי נוחות בצוואר מצד שמאל שמפריע לי וע״פ בדיקת רופא לא ניתנת למישוש וללא כאבים נוספים. ללא שינוי משקל, עם תיאבון גדול עשיתי בדיקת ct צוואר ולהלן התוצאות: הנאזופרינקס,האורופרינקס וההיפופרינקס תקינים המרווחים הפאראפרנגיאליים שמורים קופסית הגרון, החלל הסובגחוטי וקנה הנשימה תקינים בלוטות הפרוטיס והבלוטות התת-לסתיות תקינות בלוטת התריס תקינה בגודל ומרקם כלי הדם הגדולים תקינים אין לימפאדונפטיה בצוואר חללי האוויר תקינים ללא עדות לדלקת שינויים ניוונים בע״ש מוקד היפודנסי בגודל 1.5 ס״מ בסגמנט 1 צמוד לivc- לקורלציה עם US אני לחוץ מאוד מהו מוקד היפודנסי? האם אני צריך לחשוש?? אשמח להסבר של התוצאות בבקשה! תודה רבה

חישוב לעשות בדיקת US ולראות קולרציה עם הממצא בהדמיה וקליניקה אם יש

מנהל פורום אף אוזן גרון