גוש לא נימוש בצוואר משמאל, כחכוך בגרון ותחושת ״חנק״

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

11/04/2019 | 11:45 | מאת: מודאג מאוד

שלום בן 62, יש לי קוליטיס (לא יודע אם שייך למה שאני מרגיש) מזה ארבעה חודשים בערך אני מרגיש כמו כאב בגרון, תוך כדי דיבור אני מרגיש שנגמר לי האויר ומתחיל לכחכך הייתי אצל רופא אאג שהחדיר לי סיב אופטי דרך האף, הוא לא ראה כלום ואמר כי מדובר ברפלוקס בנוסף נתן לי ליתר בטחון הפניה לאולטרסאונד באולטרסאונד רשום כך: הודגמו מס בלוטות לימפה עד קוטר 1.3 ריאקטיביות (דעתך?) ניגשתי לרופא נוסף לקבלת חוות דעת נוספת, הרופא אאג השני הפנה אותי לסיטי. עשיתי את הסיטי לפני שבוע ועדיין לא קיבלתי תשובות הרופא אאג השני הסתכל הדיסק של הסיטי וראה שם לא בבירור מוחלט אי-סימטריות. הוא החדיר לי גם הוא סיב אופטי וטען שהוא חושד לכיב בנזופרינקס שלפי האינטרנט אני מבין שזה לוע האף? הרופא אמר שיש צורך בביופסיה בהרדמה מלאה בנוסף, כל כמה ימים אני מרגיש שמתאספת לי ליחה בגרון, וכשאני מוציא אותה היא יוצאת כמו גוש כאילו היא חוסמת לי את האויר לפעמים לפעמים מתוך שינה בלילה אני מרגיש שאני נחנק, ואחרי כמה שניות זה עובר וחוזר לישון אני מאוד לחוץ ואשמח לחוות דעתך בעניין מה זה יכול להיות? ושאלה נוספת- האם בגלל הרפלוקס יכולות להיווצר כיב בחלל הפה/גרון/ ובפרט בלוע האף? תודה רבה!!!

רשית רפלוקס יכול לגרום לתמונה אופינית בבדיקת סיב אופטי של בצקת אואודם באיזור ארטנואידים מעל למיתרים, אומנם לא כיבים בנזופרינקס. מומלץ המשך בירור כולל ביופסיה

מנהל פורום אף אוזן גרון