שאלה שלא נענתה - אורטיקרית שמש

דיון מתוך פורום  רפואת עור

13/09/2003 | 17:28 | מאת: סיגל

היי, שאלתי את השאלה הזו לפני כמה ימים ונראה לי שהרופאים פספסו אותה - אני סובלת ממצבוא מחלות אוטואימוניות ובינהן אורטיקרית שמש. הלכתי כבר למספר רב של רופאים ולא מצרתי כל פתרון לאורך זמן. אני לוקחת באופן קבוע אנטיהיסטמינים, כאשר כל פעם בתחילת תקופה של לקיחת כדור חדש חל שיפור, אך לא העלמות של התופעה, ולאחר זמן, הגוף מתרגל לכדור ואני חוזרת למצב הקודם. האורטיקריה די חמורה (נגרמת גם בזמן נסיעה באוטו ביום חם לדוגמא). בנוסף, כחלק מהמחלות האוטואימוניות, אני סובלת מבעיות בבלוטת התריס ושמתי לב שכל פעם שהבלוטה לא מאוזנת, האורטיקריה מחמירה. מה ניתן לעשות על מנת לשפר את המצב? התייאשתי כבר ממרדף אחר רופאים..... שמעתי שיתכן ושיזוף במכונת שיזוף יוכל לשפר את המצב, האם יש בזה משהו? אשמח לשמוע תגובות! תודה!!!

14/09/2003 | 03:41 | מאת: סובל כמוך

אין לי הרבה מה להגיד לך חוץ מזה שאני סובל גם מאותה בעיה שיש לך , ואני מבין אותך.... ואם אני ישמע על משהו שיעזור לי אני יגיד לך.... ושתדעי שכמה שאת תהי פחות לחוצה מזה התופעות יקרו פחות, תנסי להיות כמה שפחות בלחץ זה יכול לעזור.... תהיי בריאה!!!!1

16/09/2003 | 13:09 | מאת:

אורטיקריה יכולה לנבוע מבעיות בבלוטת התריס לכן עליך להיות מאוזנת. יש לציין שלרוב אורטיקריה משנית לבעיות בבלוטת התריס אינה קשורה לשמש. לחולים שלי אני נותן במשך פרקי זמן ממושכים אנטיהיסטמיניקה כמו טלפאסט או לורסטין או אאריוס ואצל רובם יש שיפור ניכר. תיאורטית כדאי לנסות הקרנות אולטרה סגול אם האורטיקריה היא אכן משנית לקרינת השמש אבל אם הסיבה היא עלית חום הגוף פוטותרפיה לא תועיל.

16/09/2003 | 14:42 | מאת: סיגל

לקחתי כבר לורסטין, זילטרקס ועכשיו אאריוס. כולם עזרו, אבל המצב נשאר רחוק מלהיות סביר. הם עזרו לרמה שאני מסוגלת לסוע באוטו עם בגדים קצרים, אבל לא למצב שאני מסוגלת ללכת חמש דקות עם שיער אסוף ביום קיץ. אני לא חושבת שזה קשור לטמפרטורה אלא לשמש כי זה קורה לי רק מחום השמש. חום מים או תנור לא גורם לי לתופעות. מה עוד כדאי לנסות?