בעיות עיכול ופרה מנופאוזה

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

02/02/2020 | 18:57 | מאת: ליה

שלום בת 46 סובלת כחצי שנה מנטייה לעצירות,רעשים בבטן בצד השמאלי העליון וקצת גזים.זה התחיל בחודש אוגוסט עם עצירות,דיספפסיה ותסמיני יובש קיצוני בפה בעור ובעיניים.נשלל סיוגרן.אולטרה סאונד בטן תקין למעט ציסטה בכבד. האם תסמינים אלו נובעים מטרום גיל המעבר או בעיות גסטרו? תודה

היי לא נראה לי שזה קשור לגיל המעבר האם קיבלת איזה שהוא טיפול אנטיביוטי לפני הופעת התמונה הקלינית ?

18/02/2020 | 14:18 | מאת: ליה

שלום כן כחודש וחצי לפני הסיפור פלוקנול כדור אחד.כשחודש מאז תסמיני העצירות והיובש שני כדורי ורמוקס שהוסיפו תסמינים כמו דיספפסיה ורעשים בבטן.כעת ישנה רק נטייה לעצירות שקשור ליובש בעור ובעיניים לא חמור.קצת רעשי בטן וגזים בארוחות האחרונות של היום.בצעירותי בגיל 23 תסמיני קנדידה במע העיכול ואוזניים שנפטרו עם הוצאת סוכר מהתפריט.הייתה הפוגה מגיל 35-40 בה יכולתי לצרוך סוכר ללא בעיה.הבעיה חזרה לקראת גיל 41 ושוב תזונה ללא סוכר פתרה את הבעיה.בבדיקות שונות נשלל קנדידה למרות התסמינים.יכול להיות שמע העיכול מגיבה אצלי לשינויים הורמונליים למרות מחזור סדיר והיעדר תסמיני גיל המעבר למעט מחזור לא סדיר במשך 3 חודשים בשנה שעברה. מה לדעתך הכיוון לתסממנים אלו?מבולבלת

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת