טרמינל אילאיטיס וביופסיה תקינה?

דיון מתוך פורום  מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת

18/08/2019 | 02:15 | מאת: שי

שלום, לאחר תקופות של שלשול ממושך וכאבי בטן עברתי קולונוסקופיה אשר באבחנה נכתב אפטות מרובות במעי הדק, טרמינל אילאיטיס. חיכינו לביופסיה כדי להתחיל טיפול והיא יצאה תקינה... האם ייתכן כי לא מדובר בדלקת אלא בסתם תופעה חולפת? כעיקרון עכשיו סובל יותר מעצירויות מידי פעם והכאבים כמובן נותרו בעינם. לאן ניתן להמשיך כעת? נראה כאילו הרופאה לא הכי התרשמה, אמרה שזה ייתכן בקרוהן שהוא מאוד מאוד קל. האומנם?

היי הרופאה צודקת. כדי לישות אבחנה של מחלת קרון צריך ביופסיה ואם הביופסיה שלילית אין אבחנה. יתכן וזה קרון ויש לטפל כמו קרון.

21/08/2019 | 00:26 | מאת: שי

אבל מה עושים אם ביופסיה שלילית? לאן בעצם ממשיכים מכאן?

מנהל פורום מחלות דרכי העיכול - רפואה משולבת