שינה + טיטון -לרוקח המסור שלנו

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות - תמיכה

12/02/2004 | 13:25 | מאת: ליאת

שלום דני, מברכת על הימצאותך עם כל הנזקקים... שאלתי היא בנושא טינטון שהחל מאז שהתחלתי עם ה"חרדה" ובהמשך דיכאון...ולא קיבלתי תרופה. כיום לאחר חודשיים במצב זה,,אני מטופלת ברמרון 45 מג' (שלא משרה עלי שינה) ובתוספת סטילנוקס. האם ידוע לך על השילוב הזה לאורך זמן או שהשינה תחזור אלי.. כמו כן יש ברשותי כדורי מלטונין שקניתי בבית טבע והבנתי שאינם ממכרים..האם כדאי לנסות? תודה מראש על היחס הנפלא.

14/02/2004 | 02:15 | מאת: גם מטופל

תנסי בונדרמין. על המלוטונין לא הייתי בונה יותר מידי ,לי לפחות זה לא עזר

18/02/2004 | 00:48 | מאת: מג"ר בבאי דני רוקח

בס"ד ליאת שלום רב ! טינטון- כללי-עובדות עיקריות. טינטון (מלטניתTINNIRE=לצלצל) אינה מחלה היא סמפטום שבה האדם שומע באופן סוביקטיבי ציפצופים ( ממגון גדול) והוא יכול להיות חד או דו-צדדי זמני או קבוע. שכיחותו באוכלוסיה 10% ומקורו באוזן התיכונה בעצב השמיעה או במוח. הוא מצוי בכל הגילאים ( וכולל ילדים ) אבל נראה ששכיחותו עולה עם הגיל עד לגיל 70 . ברוב האנשים אובדן שמיעה מלווה בדרגה כזו או אחרת של טינטון. ברוב המכריע 95% !!! הטינטון הוא סוביקטיבי (מקורו באוזן ולא בסביבה) והסיבה לכך אינה ברורה. אבל קיימים גם מקרים שהוא תולדה של מחלות ( כמו אנמיה הפרעות בלב ובכלי דם יתר לחץ דם היפותירואידיזם דיאבטיס חבלות ראש גידולי ראש ואזן תיכונה מח מנייר ועוד כאמור למרות פירוט המחלות הרוב הגדול של מקרי הטינטון אינו !!!! ממקור מחלתי והסיבה אינה ידועה).טינטון מסוג של טינטון פועם או אובדן שמיעה באופן חד צדדי מחייב פניה ללאורטולארינגולוג ולטיפול מיוחד. ישנן תרופות הגורמות כתופעת לואי לטינטון !. טינטון מלווה חשיפה לרעש ואפילו קצרה ומאפיין בעלי מקצועות שנחשפו לרעש ( חיילים=ירי מוסיקאי רוק מפעילי מכונות עובדי שדות תעופה וכו ). הטינטון מעיק יותר בסביבה שקטה ( בלילה ). לרוב הגדול של הסובלים (85% ) התופעה "נסבלת" בדרגה כזו או אחרת לחלק קטן של המקרים הבעיה גורמת מתח חרדה וכשהעצמה חזקה יש מעורבות ביכולת השינה בריכוז ובעיות נוספות. יש דיווח במחקר אחד אפילו על דכאון בשיעור גבוה ( במחקר זה 71% ). התיחסות לטיפולים בטינטון לפי מה שמצאתי ובהתאם הערכתי א- יש חשיבות לערוך ברור ראשוני מקיף ע"מ לשלול "טינטון אוביקטיבי" שמקורו בעיה אורגנית כלשהי באוזן התיכונה או אחרת (כאמור סריה שלמה של מחלות ,תרופות..לעייל). ב- הפתרון לבעית הטינטון נראה לי שאינו בתחום של מתן תרופה בלבד אלא טיפול משולב רב תחומי המשלב תרופה+טכניקות נוספות ובינהן מיכשור ,הרפיה ,ביופיטבק ,שיחות . ג- חשוב ללמד את החולה כמה שיותר פרטים על התסמונת ע"מ להשיג שיתוף פעולה מלא ולהתכונן לטיפול ארוך הדורש סבלנות למנוע ציפיות סרק. ד-אני מפנה אותך לאתר אגודת הטינטון האמריקאית ( ושם לחלק- הטיפול ב.. ) : http://ata.org/about_tinnitus/professional/treatment.html ושם בעיקר לשיטות הבאות :- שיטת הTRT שהיא שילוב של לימוד והנחייה עם מנחה צמוד + העשרת קולות רקע ( שמי לב שמדובר בעד 8 שעות ליום וטיפול של שנה - שנתיים )ה נראת לי הגיונית. טיפול קוגניטיבי - לטיפול בבעיות רגשיות בשילוב תרופות נראות לי הגיוניות. כל טיפול נוסף של ביופיטבק הרפיה מדיציה וגם מיסוך ע"י קולות רקע (יש מכשירים העושים זאת ) נראה לי הגיוני. ה- התרופות המטפלות הן מסוג התרופות שקבלת וגם אנטי קונולסנטיות כמו טגרטול ודלנטין ונוגדי חרדה ממשפחת הבנזודיאנפינים כמו אסיול וקלובאזם. ו- הוספת תרופות לשינה היא לפי שיקול דעתו של הרופא ורצוי מאוד ללכת מה"קל אל הכבד " כשרצוי להשאר כמה שיותר בתחום הקל...נתתי בפורום לא מזמן "סולם" שכזה. ( תחת תרופות לשינה כללי ) ז- איני מומחה ועלייך לחפש את מרפאת המומחים לעניין שכזה . הייתי מחפש אותה בצמוד למכוני השמיעה של קופות החולים . ח- מצ"ב לינק למכון אופקים שבו קראתי הסבר שנראה לי לבעיית הטינטון ( בעברית- כדאי לקרוא ) ואם תרצי עוד 2 מאמרים באנגלית כתבי ל[email protected] מכון אופקים.(תשומת ליבך האתר מסחרי ] ..http://ofekim.co.il/tintun.html ט- לגבי מלטונין השריית השינה על ידו שנויה במחלוקת ונראה שהוא אולי מסייע לבעיות שינה מסוג הגט לק. הינה לינק מוסמך על נושא המלטונין ( לנסות אם לא יועיל נראה שלא יזיק ):- http://www.cancer.org/docroot/ETO/content/ETO_5_3X_Melatonin.asp?sitearea=ETO בברכת לילות טובים ובהצלחה מג"ר בבאי דני רוקח נ.ב. הנ"ל אינפורמציה בלבד אין בו להמליץ על טיפול או להמנע ממנו. יש להועץ ברופא.

21/02/2004 | 22:57 | מאת:

שלום ליאת השילוב של שתי התרופות ניתן לא פעם. היתרון הוא שאין אינטראקציה ביניהם, וניתן לטפל בו זמנית בדיכאון ובחוסר השינה. מלטונין יכול להשרות שינה אולם הוא פחות חזק מהסטילנוקס. אם ברצונך להוסיף, ניתן להוסיפו. לימור איזנבוד