p.t.s.d. בקרב אנשי רפואה - אנשי שטח

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

18/11/2000 | 15:18 | מאת: adi

לד"ר דרור גרין שלום, אני חובשת המתנדבת במד"א. לאחרונה עלה הנושא הביטחוני בהקשר של פיגועים, בין המתנדבים. כיוון שאני הבגירה, עניתי לצעירים שבמידה ויקרה פיגוע כשהם בתפקיד, הם יהיו בטוחים. הבעיה היא שהם עלולים להיקלע למקרה (כך הם אמרו לאור הפיגוע האחרון) כשהם לא בתפקיד ופה בעצם קבור הכלב. מה הניסיון שלך בתחום? האם יש ספרים שעוסקים בנושא (בדגש על אנשי רפואה)? עדי

שלום עדי, ברכותי. את המשתתפת הראשונה בפורום הזה, שנפתח היום. הפורום אינו מיועד לדיון רפואי בנפגעי ptsd, אלא לשמש כמקור תמיכה הדדית לאנשים שהשתתפו במלחמה או בקרב. זה נושא שכמעט ולא מדברים עליו, למרות שמאות אלפי ישראלים השתתפו במלחמה. לפני שמונה שנים יצא לאור ספרי 'צוות 4', רומן על מלחמת יום-כיפור, וחלקים ממנו יתפרסמו כאן באתר. אני מזמין משתתפים נוספים לספר את סיפור המלחמה שלהם. במסגרת 'קוגיטו', בית-הספר לפסיכותרפיה שאני מנהל, יוקמו קבוצות תמיכה לאנשים שהשתתפו במלחמה, גם אם לא הוגדרו כלוקים בהלם קרב. השאלה שלך אינה נוגעת דווקא להלם-קרב, אלא לחשש עתידי מפיגוע. אם תגדירי את מהות הבעיה, אולי אוכל להשיב לך.

18/11/2000 | 19:33 | מאת: רחל

ברכות גם לך, ולכל מי שיזם את האתר הזה. ישר כח!

04/12/2000 | 21:02 | מאת: מיכאל

מדוע באמת אין גם דיון רפואי בנושא זה יכול לקדם את כולנו ולוריד חלק מהחרדות

מנהל פורום טראומה והלם-קרב