חייל, לוחם ,נפגע נפשית בצוק איתן . מה עושים?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

28/04/2015 | 20:37 | מאת: שנטי

אחיין שלי, חייל לוחם, מלח הארץ. נפגע נפשית בצוק איתן.לחם בהנדסה קרבית חבריו נהרגו מול עיניו. הוא משמש בתפקיד פיקודי אך הוא אלים עולה למשפטים כל הזמן.יש לו דיכאונות בכי.ההורים שלו לא יודעים איך לטפל בו.היה בק"בן . זה לא עזר ,נתן לו ובן.המצב לא טוב. אנו מפחדים שירה במישהו או בעצמו. אנו זקוקים לעזרה מה עושים. ?

שלום שנטי, החשש שלכם מוצדק. לפי מה שאתה מתאר יתכן שהאחיין שלך הלום-קרב, והמשך השירות שלו מסכן אותו ואת הסובבים אותו. כדאי מאוד שהוא ישתחרר בהקדם מן הצבא. חשוב שהמשפחה תתמוך בו ככל האפשר, גם עכשיו וגם לאחר שחרורו מן הצבא. התמיכה המשפחתית חשובה יותר מכל טיפול. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב