טראומה?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

28/09/2014 | 01:25 | מאת: קארן

שלום וחג שמח בת 28 חיה מזה כשנתיים נם בן זוג ואיתו כשלוש שנים כבר. לפני מס חודשים אני ובן זוגי חווינו משבר קשה בזוגיות שהוביל לפרידה, אך חזרנו להיות יחד, בפסק הזמן או בהפסקה שהייתה ביננו אם אפשר לקרוא לזה כך בן זוגי היה עם מישהי אחרת חד פעמי עקב כל מה שקרה, אומנם הוא התנצל ודיברנו על זה ואיכשהו העברתי ובערך סלחתי לו על זה, אבל בטווח הארוך זה לא ממש יוצא לי מהראש ואני לא חושבת שבאמת קיבלתי את זה, מה שכן קרה לי ולכן אני פונה בפורום זה, שלפני בערך כשבוע היה לנו וויכוח מסויים והרגשתי שפה אני מרימה ידיים ואין לי כבר כח ויכולת להמשיך, מאז אותו רגע אני מרגישה ניתוק רגשי,פיזי כאילו אני חווה חוויה חוץ גופית, אני פיזית קיימת אבל מנטלית אני ככ לא מחוברת לחיים, כאילו אולי גרמתי לעצמי להתנתק מנטלית מחיי בכדי לא להיפגע או לחוות טראומות,הייתי שמחה לתשובה תודה!!

שלום קארן, הפורום שלנו מיועד בעיקר להלומי-קרב ולנפגעי טראומה, ולא לזוגיות וליחסים. בהקשר שלנו טראומה מתייחסת לאיום קיומי, כלומר לסכנה של מוות מיידי לנו או לסובבים אותנו, הגורם מאוחר יותר לתופעות פוסט-טראומטיות. אפשר לכנות משברי-חיים, כמו שבר ביחסים הזוגיים כפי שתיארת, כטראומה, אך משבר כזה שונה מאוד מזה שבו אנחנו עוסקים כאן, ולכן אינו מתאים לדיון שלנו. אם את חשה סוג של התנתקות רגשית, כדאי לך להתייעץ עם איש מקצוע שיסייע לך להבין את מקור הקושי, ולמצוא את הדרך להתמודד איתו. בהצלחה, ושנה טובה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב