האם אחי הלום קרב?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

07/09/2014 | 15:55 | מאת: אור

אחי בן 61, השתתף במלחמת יום הכיפורים. אין לנו מושג מה עבר עליו בלחימה. אמא שלי אומרת שהוא שהה מעל חודשיים בקרב. לאורך השנים אחי לא החזיק מעמד במקום עבודה לאורך זמן, בעל נטייה לאשליות ולא קורא נכון מפה חברתית. כל זה גורם לו לקשיים כלכליים רבים ולחוסר יציבות כללית. שנים שאנו חושדים שהוא הלום קרב, אך הוא לא מוכן לדבר על הנושא. השבוע גילינו שהוא נוהג לישון על הרצפה ופעם אחת אף ראינו אותו ישן על הרצפה מתחת לשולחן. אחרי כלכך הרבה שנים, יש בכלל מה לעשות? יש לאן לפנות?

שלום אור, אינני יכול, כמובן, לדעת אם אחיך הלום-קרב מבלי לשוחח איתו, אבל לפי התיאור שלך זה סביר מאוד. לרוע המזל, לא ניתן לעזור להלומי-קרב ללא שיתוף פעולה איתם. גם אם הוא עצמו יכיר בכך, לא קל להתמודד עם פוסט-טראומה, משום שזו אינה מחלה אלא פגיעה קשה שצריך ללמוד כיצד להתמודד איתה. התמיכה המשפחתית חשובה מכל 'טיפול', וחשוב מאוד להבין את הקושי שלו ולקבל אותו לחזק אותו ככל האפשר. אתה יכול להפנות אותו אלי, ולספר לו שגם אני הלום-קרב, ורק לאחר גיל חמישים הכרתי בכך. הוא יכול לכתוב אלי ישירות: [email protected] בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב