לוחמי שמשון -פוסט-טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/03/2014 | 18:33 | מאת: גיל

לצורך סרט דוקומנטרי שנעשה על שמשון והצלקת הנפשית מחפש אנשים שהיו שם ושסובלים מפוסט-טראומה כזאת או אחרת והיו מעוניינים לשתף את סיפורם.

שלום גיל, אינני יודע אם מישהו ממשתתפי הפורום יפנה אליך, אבל בהזדמנות זו כדאי להזכיר לכל הפונים לחברי הפורום שלנו שהלומי-הקרב הם נפגעי טראומה, וכל שיחזור של הטראומה עלול לפגוע בהם ולהחמיר את מצבם. זו הסיבה שבדרך-כלל הלומי-הקרב נמנעים משיתוף פעולה עם הצעות כאלו. אבל יש נפגעי טראומה שאינם מודעים לנזק שיש בחשיפה, וכדאי להימנע מלפגוע בהם. בברכה, ד"ר דרור גרין

09/03/2014 | 23:24 | מאת: גיל קרני

תודה על ההערה ,אין שום כוונה לערוך שיחזור ,כידוע לך נעשו מספר סרטים דוקומנטריים בנושא כגון ערים בלילה וגם הבמאי ,יואב בן דוד בעצמו פדוי שבי עסק בנושא זה . הכוונה של הסרט על שמשון, להתחקות אחרי אנשי שמשון היום. ולאו דווקא לעסוק בדברים שקרו אז. יש גם אסכולה שלימה המדברת על תראפיה באמצעות החשיפה למצלמה ,כדרך טיפולית .

מנהל פורום טראומה והלם-קרב