אהלן דרור

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/09/2013 | 10:01 | מאת: עמוס

בקשר לספר "אימון רגשי". למה הוא לא נמכר בחנויות, בעצם?. קראתי את חלקו באתרך - והתרשמתי מההיגיון הרב. אבל תוכל לחדד לי נקודה?. אם המקום הבטוח לא באמת קיים - ואנו מודעים לכך - מדוע הוא מרגיע אותנו?. הרי בסופו של דבר הוא אשליה. ועוד דבר: האם תוכל למנות כאן בזריזות את שבע התכונות שעוזרות לנו? ככה במשפט אחד, בלי לפרט אותן, כמובן. תודה.

שלום עמוס, הספר 'אימון רגשי', המבוסס על ניסיוני כהלום-קרב, נמכר באתר שלי ונשלח בדואר לכל מי שחפץ בו: http://www.emotional-training.com/Bookshopemotionh_he.html יש לי הוצאה לאור, אבל החלטתי לא להיכנע למונופול של רשתות הספרים, הגוזלות 80% ממחיר הספר ואינן מכסות את עלויות ההפקה. אכן, אין בעולם מקום בטוח 'אמיתי', ולכן המוח יוצר אשליה של ביטחון, משום שאיננו יכולים לחיות בחרדה ללא הפסקה. רק נפגעי הטראומה חיים בחרדה בלתי-פוסקת, שמשבשת לגמרי את חייהם. המקום הבטוח הוא אשליה, ורוב בני האדם זקוקים לה מאוד, ולכן מאמינים במדינה, באלוהים, בצדק, בצבא, בתוכניות ביטוח ועוד ועוד. האימון הרגשי הוא דרך פשוטה ויעילה המאפשרת גם להלומי-קרב ליצור מחדש את תחושה הביטחון, שבלעדיה קשה מאוד לחיות. לא אוכל לסכם כאן במשפט אחד ספר בן 460 עמודים. זה אינו ספר תיאורטי (התיאוריה ורשימת המיומנויות הרגשיות נמצאת בחלקו הראשון של הספר, אותו אפשר לקרוא באתר ללא תשלום). זה ספר מעשי, ואם אתה רוצה לעשות בו שימוש, אתה יכול לקרוא אותו, או להשתתף בסדנה. שבת שלום, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב