מניע להפרעת דחק פוסט טראומטית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

22/09/2013 | 06:51 | מאת: הרצל

שלום היום אני בן 20 ולפני כבערך שנה וחצי החלה להתפתח אצלי הפרעת חרדה מוכללת שבה פחדתי פחד איום ממחלות, מלמות ובכלל ממוות. ההפרעה התפתחה אחרי התקף ראשון עקב אי הצלחה להסדיר את נישמתי ומאז לא הפסקתי לפחד מהפחד ויותר מאוחר לפחד בעלם מהמוות. המניע חכל זה מאוד מסקרן ומבלבל אותי הרי שתמיד הייתי במרכז העניינים בבית הספר כולם היו סביבי ממש כך, הייתי מוקף אנשים והערצה, ומבחינת היחסים בבית תמיד הייתי מקבל מה שאני רוצה, לא היו קשיים כלשהם במשפחה מלבד דבר אחד שהוא אבא שלי שהיה מכה אותי עד גיל 14, סטירות לחי מצלצלות לרוב בעיקר בגלל אחים שלי שהייתי מציק להם ובעיות בבית הספר, עד שהגיע השיא בו הוא התפוצץ עליי הכניס אותי לחדר זרק עליי כל דבר שהא לו ליד נתן לי מכות רצח ואז הלך לארון של התרופות והכריח אותי להתאבד עד שהגיע המשטרה, אני ילד בן 14 לא ידעתי מה לעשות עם עצמי פשוט ראיתי את המוות קרוב אליי מול העיניים, אלו היו הדקות הכי קשות שלי בחיים. אלה דברים שלא סיפרתי למטפל שלי ואני ישמור אותם לעצמי. כשאני נזכר במקרה עולה בי מן חרדה ממש קטנה, קוצר נשימה קטן, אני מסדיר את הנשימה בשניה והכל עובר אבל השאלה היא האם המקרה שקרה לי יכול להיות הגורם להפרעת החרדה שהתפתחה 4 שנים אחרי מה שקרה לי או שאין קשר בכלל? הפחד כיום הוא ממוות, ולפני 4 שנים הפחד גם הוא היה ממוות פחד עז ביותר. אני רוצה את דעת המגיב בלי שום המלצה או כל דבר אחר, רב תודות מראש

שלום הרצל, כן, האירוע שאתה מתאר עלול לגרום לתופעות פוסט-טראומטיות. תופעות פוסט-טראומטיות מופיעות, לעתים, זמן רב לאחר האירוע הטראומטי עצמו, ולפעמים אפילו עשרות שנים מאוחר יותר. האירוע הטראומטי יוצר פגיעה במערכת החיסונית הרגשית, ולכן, גם אם תחילה נראה שהטראומה אינה משפיעה, אירועים טראומטיים מאוחרים יותר, לעתים קלים ולעתים אפילו עדות לאירוע טראומטי, עשויים להחריף את התגובות הפוסט-טראומטיות. בהצלחה, ושנה טובה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב