בעיה בשינה, שכל רעש מעיר, ופחד מגנבים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

16/08/2013 | 20:06 | מאת: נ

אני בת 43, וסובלת מפוסט טראומה (מסיבות שאני מעדיפה כרגע לא לפרט כאן). בשנים האחרונות יש לי רגישות מאד גבוהה לרעש. במיוחד בזמן שינה, שכל רעש מעיר אותי. גרתי בדירה בבנין, וכל רעש מהשכנים העיר אותי. לכן חיפשתי לשכור בית שיש בו פחות קירות משותפים עם שכנים, ושפחות שומעים את השכנים. אז שכרתי בית פרטי קטן, ואז גיליתי שאני מאד מפחדת מכך שגנבים יפרצו לבית. לא שיש לי רכוש, אבל עצם התחושה שמישהו יכול להיכנס לתוך הבית, כשאני לבד, והוא יכול להיות מסוכן. אז כל לילה הייתי כמו עומדת על המישמר, דרוכה לכל רחש ורישרוש, שיכול להיות מגנב. וכך התקזז אפקט השקט משכנים שהשגתי בבית הפרטי, עם אפקט הדריכות מגנבים. ושוב לא הגעתי לרוגע שחיפשתי. ואני בבעיית שינה חמורה. אז חזרתי לגור בדירה רגילה בבנין, וכאן שוב אין לי בכלל פחד מגנבים, אבל שוב אני מאד סובלת משלל רעשים מהשכנים. במיוחד בזמן השינה. אני לא רוצה להמשיך לגור בדירת בנין רגילה. אני מחפשת לעבור לגור במקום, שיש בו גם שקט וגם ביטחון מוחלט מגנבים. ונראה שזה 2 הפכים, שדבר על חשבון השני. ככל שיש יותר ביטחון מגנבים, זה יותר קרוב לשכנים. ולהיפך, ככל שיותר מבודד, אז יותר מפחיד מגנבים. אני כל כך רוצה לגור ביישוב כפרי, ולא לגור בעיר. אבל ביישוב כפרי, יש את הבעיה הזו. חיפשתי מתחמים שמוגנים 24 שעות עם שומר, ולא כל כך מצאתי. חיפשתי אם יש יישוב בארץ שבו עדיין לא נועלים דלתות, כמו שפעם היה בקיבוצים וכד'. אבל לא מצאתי, וקראתי שכיום גם בקיבוצים יש התפרצויות לדירות ע"י פורצים זרים מבחוץ. אני יכולה לעבור לכל מקום, כיוון שאני לא עובדת כרגע (ולפעמים עובדת מהבית). אודה מאד אם אתם יודעים על מקום שנותן מקסימום שקט ומרחב של פרטיות, וגם מקסימום ביטחון. תודה מראש

שלום נ', הצורך האנושי הראשוני הוא מציאת מקום בטוח. העולם אינו מקום בטוח, ולכן אנחנו יוצרים לעצמנו תחושה של מקום בטוח באמצעות הרגלים, ואמונות, ויחסים (זוגיות, משפחה, חברים). הפגיעה הטראומטית גורמת לאובדן של תחושת המקום הבטוח. הפתרון אינו לחפש מקלט אטומי או אי-בודד, אלא בשיקום המיומנויות הרגשיות, המיועדות ליצור את תחושת המקום הבטוח. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

22/08/2013 | 08:35 | מאת: נ.

שלום ד"ר גרין, אבל כדי להתחיל בשיקום ההרס שלצערי קרה בתוכי, אני צריכה לפחות לכמה חודשים להיות במקום בטוח. מעין "הלוואת גישור", עד שאוכל לשקם בתוכי את הביטחון. כמו שפעם, במאה ה 19, אנשים שנשחקו, היו הולכים למעין בית הבראה לכמה חודשים. האם אתה או קוראים אחרים בפורום, יודעים על מקום בטוח ושקט, ולו לתקופה זמנית, עד שקצת אתחזק ו"אעמוד על הרגליים" ? תודה נ.

מנהל פורום טראומה והלם-קרב