פוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

25/07/2013 | 21:49 | מאת: קובי ג.

אני סובל מפוסט טראומה והתחלתי טיפול לא מזמן, אני אמור להתגייס בנובמבר לתומך לחימה, כנראה ואבקש לדחות גיוס בשל הטיפול אך איני רוצה שיורידו לי פרופיל ויישלחו אותי לתפקיד משרדי. האם יורידו לי פרופיל עקב היותי סובל מפוסט טראומה או יישלחו אותי לתפקיד משרדי במקום תפקיד במערך ההגנה כתומך לחימה? תודה מראש

שלום קובי, אינני יודע מה מדיניות הפרופילים של צה"ל, אך קשה לי להניח שיורידו לך פרופיל אם לא תבקש זאת בעצמך. עם זאת, אם אתה סובל מפוסט-טראומה הרגישות שלך לטראומה נוספת גבוהה ביותר, וגם שירות כתומך לחימה עשוי לסכן אותך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

שלום קובי, אינני יודע מאיזו טראומה אתה סובל, אך ההחלטה לדחות את הגיוס נראית לי נכונה. השירות הצבאי אינו מתאים למי שסובל מפוסט-טראומה, ועלול להחריף את מצבך. טראומה אינה מחלה אלא פגיעה קשה, שניתן ללמוד לחיות איתה. גם לאחר הטיפול הטראומה עצמה לא תיעלם, והשירות הצבאי עלול להחריף אותה. אינני חושב שבצבא מישהו יטרח להוריד לך פרופיל, אם לא תבקש זאת בעצמך או תצהיר על כך במפורש. אם אתה חייב להתגייס, למרות הסיכון בהחרפת הטראומה, אני מאמין שכדאי לך יותר לשרת בתפקיד משרדי. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב