פוסט טראומה וציפרלקס

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

22/02/2013 | 12:58 | מאת: אור

סובלת מחרדה ותסמינים אחרים נוספים כבר 8 שנים כתוצאה מפוסט-טראומה. נוטלת ציפרלקס מאז שפניתי לבה"ח הפסיכיאטרי לקבלת עזרה. כבר הרבה זמן מרגישה שהכדורים לא עוזרים לי ממש, בנוסף לזה מרגישה רצון לסיים את חיי שרק הולך וגובר.

שלום אור, פוסט-טראומה אינה מחלה, ולכן אי-אפשר לרפא אותה באמצעות תרופות. תרופות פסיכיאטריות הן סמים המשככים את הכאב הטראומטי, אך לא מרפאים אותו. זו הסיבה שנפגעי טראומה רבים מתמכרים לסמים משכרים או לאלכוהול. הציפרלקס היא תרופה שיכולה להחליש את הסימפטומים הפוסט-טראומטיים, את החרדה או הכעס, אך כמו כל סם אחר יש לה השפעות לוואי, והשפעתה נחלשת במשך הזמן. פוסט-טראומה היא פגיעה קשה בתחושת הביטחון, שבלעדיה אין איש יכול להתקיים בעולם. לא ניתן לחדש את תחושת הביטחון באמצעות טיפול, אלא על-ידי אימוץ דרך-חיים המשקמת את המיומנויות הרגשיות היוצרות את תחושת הביטחון. כתבתי על כך בהרחבה בספר 'אימון רגשי': http://www.emotional-training.com/Bookshopemotionh_he.html אם יש לך מחשבות אובדניות, כדאי שתפני ללא דיחוי לקבלת סיוע מקצועי. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

23/02/2013 | 22:54 | מאת: חנן

שלום. מחקר בארה"ב מראה 50 עד 30 אחוז הקלה בסימפטומים של PTSD. וזאת אחרי מספר שבועות של תרגול TM. כלומר יש כאן סכוי להקלה בסימפטומים. אשמח לתת עוד פרטים. חנן בהצלחה

שלום חנן, כשמצטטים מחקר חשוב מאוד להביא אסמכתא למקור, כדי שנוכל לבדוק את אמינותו. אילו באמת היה מחקר כזה, היה הצבא האמריקני ממהר להשתמש בשיטה הזו, ולחסוך חמישה מיליארד דולר, שהם העלות השנתית של טיפול במאתיים אלף הלומי-קרב בארצות-הברית. שבוע טוב, ד"ר דרור גרין

01/03/2013 | 19:23 | מאת: כל הציפורים

מחקר אחד לא מוכיח כלום! לך מפה!!! אנשים פה סובלים וצריכים טיפול אמיתי ועזרה! לא וודו והבטחות שווא!

מנהל פורום טראומה והלם-קרב