טראומה וסיוטים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

11/12/2012 | 22:58 | מאת: עומר

שלום רב, לאחר שירותי בצבא ביחידה מסויימת בה עברתי לא מעט, בנוסף לזה שראיתי את הראש של חבר שלי מתפוצץ ממכונת כביסה שזרקו עליו מקומה שלישית. לאחר שירותי הצבאי עבדתי תקופה בחו"ל ועשיתי כל מיני מבצעים מסוימים גם עם מראות לא קלים ומחשבות לא פשוטות בכלל, לצערי אני לא יכול לספר בדיוק מה ראיתי או מה עבר לי בראש באותה תקופה או עדיין, אז אני מקווה שלמרות כל החשאיות תהיה עזרה.... בתקופה האחרונה הייתי במילואים שם ושוב הסיוטים חזרו לאחר תקופה של כמה חודשים שלא היו לי סיוטים, הסיוטים חוזרים לי זה משפיע עלי בחיי היום יום כל מיני אנשים שסובבים אותי, משפיע עלי בחיי היומיום עם אשתי, משפיע עלי כמעט על כל דבר ובעיקר בשינה, אני מוצא את עצמי ישן לילה אחד בשבוע כמו שצריך. מה עושים? והאם יש פתרון? תודה רבה. אגב אני די צעיר עוד מעט בן 25

שלום עומר, לצערי, ככל שחולפות השנים הסימפטומים הפוסט-טראומטיים הולכים ומתחזקים, והקושי גדל. הטראומה אינה מחלה, אלא פגיעה קשה שניתן להתמודד אתה וללמוד לחיות אתה בשלום. הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי עשוי לספק לך כלים להתמודדות כזו. כדאי מאוד לשתף את אשתך בתהליך, משום שהתמיכה שלה חשובה יותר מכל טיפול. אני מבין שקשה לך לכתוב כאן על הדברים, ואתה יכול לכתוב לי אישית: [email protected] בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב