קשר בין פוסט טראומה לסכרת

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/06/2012 | 13:11 | מאת: יהודה אליה

לפני כחמש שנים חליתי בסכרת בבית החולים קישרו זאת בלחצים הנפשיים היום יומיים בוועדה הרפואית שללו זאת היום אני משלם על זריקות (4 פעמים ביום)אני רוצה לציין שאין לנו תורשה של סכרת האם יש תקדימים בנושא מזה 5 שנים אני חולה סכרת הרופאים אומרים לחץ נפשי הוועדה שאין קשר בין הסכרת לפוסט טראומה .בינתיים אני קונה תרופות יקרות .אני מזריק 4 פעמים .אין לנו במשפחה חולה סכרת האם יש תקדימים אני לא רוצא אחוזים אלא הכרה ותרופות

שלום יהודה, לפוסט-טראומה יש תופעות לוואי רבות, המופיעות במשך השנים, משום שמצב חרדה קבוע פוגע במערכת החיסונית. מחקרים אמריקאיים דיווחו גם על תופעות של סוכרת סוג 1 אצל הלומי-קרב ממלחמת ויאטנאם: http://www.metukim.co.il/articles/strs.php עם זאת, אגף השיקום מערים קשיים רבים כל-כך על ההכרה בהלם-קרב, וקשה לי להאמין שמישהו בוועדות הרפואיות יתייחס גם לתופעות הלוואי המאוחרות של פוסט-טראומה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב