מה עושים?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

11/02/2012 | 01:04 | מאת: רחל

בילדותי עברתי התעללות (נפשית,בעיקר) על ידי הוריי. כיום כבר איני מתגוררת איתם,וממעיטה בקשר. אולם,במהלך השנים עברתי סדרה ארוכה של מערכות יחסים (זוגיות ואחרות) שהיו מבוססות על זלול וניצול (שוב,נפשי,בעיקר). אני בחורה צעירה (22) מצליחה,חרוצה,נאה ונחמדה.הודות לכך אני לעיתים קרובות זוכה להערכה והתפעלות מסביבתי. אולם,כנראה שיש גם אנשים המומחים בלזהות את רגשי הנחיתות החבויים בפנים,ואלה תמיד בסוף מגיעים אליי וסוחטים ממני כל טיפה של שמחה ודימוי חיובי שאני מנסה לבנות. רק לאחרונה הבנתי שהדבר חוזר על עצמו כנראה בגלל השפעות העבר .איני יודעת כיצד לצאת ממעגל האימה (מלבד טיפול פסיכולוגי).הייתי מעוניינת לרכוש כלים להתמודדות.האם תוכלו בבקשה להפנות אותי לחומר כתוב כלשהו או לתת לי מס עצות?איני מעוניינת לחוות שוב יחסי התעללות וניצול. סופ'ש טוב שיהיה. רחל.

שלום רחל, הפורום שלנו מיועד להלומי-קרב, וכדאי לך להתייעץ בפורומים העוסקים בטיפול נפשי. קריאה תוכל להועיל לך, אבל לעתים יעוץ מקצועי יוכל לחסוך זמן רב. גישה מעשית תוכלי למצוא בספר האחרון שלי, 'אימון רגשי': http://www.psychom.com/Bookshoph_he.html בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב