סליחה על ההצקה ובכול זאת.

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

03/01/2012 | 21:41 | מאת: אמיר

אני הלום קרב מלבנון השניה שרתתי כמודיע נפגעים בקצין העיר 12 שנה ואחרי המלחמה הכול התפוצץ אצלי.טופלתי 5 שנים בנטל והועוברתי לרמת חן לטיפולה של ד"ר נקש. היא ממליצה-("כופה")אלי להכנס לסוג טיפול בחשיפה כאשר טענתה היא שסוג טיפול זה הוא מובנה ממשרד הביטחון כטיפול הכרחי,לטענתה אחרי 15 פגישות רוב הסיפטומים יעלמו. אני מאד סקפטי ונכנס לטיפול בתחושה לא נוחה ולא יודע למה.עצתך ויותר לא הציק.תודה אמיר

שלום אמיר, אינך מציק, ואתה מוזמן להשתתף בפורום שלנו, להתייעץ וגם לשתף אותנו בכל מה שתרצה. מצער אותי תמיד לשמוע על 'מטפלים' המנסים לכפות טיפול, ואני מבין את החששות שלך. גם אני סקפטי כשמישהו מבטיח להעלים את כל הסימפטומים בתוך חמשה-עשר מפגשים. אם זה היה נכון, כל בעיית הטראומה היתה מסתיימת כבר מזמן. אתה מוזמן לקרוא את הציטוט שהבאתי בהודעה הקודמת, שבו עדנה פואה, שפיתחה את שיטת החשיפה הממושכת, מסתייגת מהכרזה כזאת. למרות זאת, אני במקומך הייתי מקבל את ההצעה בשמחה. אין לך מה להפסיד, וכדאי מאוד לבדוק את ההבטחות האלו. מה דעתך לשתף אותנו בניסוי הזה? אתה יכול לקבל את הטיפול, ולדווח לנו כאן על כל מפגש. אם קשה לך לעשות זאת, אתה מוזמן לכתוב אלי ישירות, ואני מוכן לשוחח אתך ולתמוך בך בתהליך הזה. זה יוכל להועיל לך, ואני בטוח שכל משתתפי הפורום הזה יוכלו ללמוד משהו על הטיפול הזה. אתה מוזמן לכתוב אלי: [email protected] להתראות, ד"ר דרור גרין

06/01/2012 | 00:44 | מאת: צVק@

רק אתה תדע אם הטיפול עוזר ולאף טחד אין לא את הכח ולא את הזכות לדחוף אותך צור קשר בשעות היום - כשהשמש זורחת צביקה 052-2888486

אתה צודק, צביקה, ישנן גישות בטיפול נפשי המבוססות על הנחות מיסטיות, כמו הפסיכואנליזה, וישנן גישות חדשניות, המבטיחות ריפוי, כמו החשיפה האיטית, ואפילו גישות אלו עוזרות לעתים, גם אם ההנחות שלהן מופרכות. הסיבה לכך היא הקשר המיוחד שיוצר המטפל עם המטופל. מטפל שיודע ליצור במטופל תחושת ביטחון תמיד מסייע לו, ובמיוחד להלומי-קרב, שאיבדו את תחושת הביטחון שלהם. בעולם. חבל שבאגף השיקום לא מבינים זאת, אחרת היו חוסכים מאמצים ותקציבים, אם רק היו מתייחסים בעדינות ובחום להלומי-הקרב. להתראות, דרור

מנהל פורום טראומה והלם-קרב