ניסיון התאבדות

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

27/08/2011 | 10:46 | מאת: תמיר

אישתי מוכרת על 20% ptsd, לאחרונה אני שם לב כי מצבה מדרדר. לפני כמה שבועות תפסתי אותה עם כדורים שניה לפני שהספיקה לבלוע אותם. לא דיווחתי על כך לאף אחד (לא לעובדת שיקום,ולא לפסיכיאטר המטפל), מחשש שיאשפזו אותה.אך אני חושש מאוד ..מה יהיה כשאני לא נמצא???אני פוחד להשאיר אותה לבד בבית,שמא תפגע בעצמה!!! האם עלי לדווח על כך לפסיכיאטר?האם במצב כזה הוא עלול לאשפז אותה?או רק במצבים של ניסיון יותר רציני? אשמח אם תוכל לעזור לי.

שלום תמיר, אין כל אפשרות לאשפז אדם ללא רצונו, מבלי לקבל אישור משופט מחוזי. מה שחשוב אינו האשפוז אלא הדרך לסייע לה ולתמוך בה. התמיכה שלך ושל המשפחה חשובים ביותר. גם איש מקצוע יכול לסייע, וכדאי למצוא פסיכותרפיסט (פסיכולוג, עובד סוציאלי, מטפל באמנות) מן הגישה ההומניסטית או ההתנהגותית. גם אתה יכול להסתייע באיש מקצוע כדי ללמוד ממנו איך אפשר לתמוך בה באופן קבוע וליצור עבורה סביבה בטוחה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

27/08/2011 | 13:21 | מאת: תמיר

מנהל פורום טראומה והלם-קרב