פוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

25/07/2011 | 10:09 | מאת: ספיר

ד"ר נכבד שלום רב לפני כחמש שנים הוגדרתי כחולה בפוסט טראומה במחלקה פסיכיאטרית.כמו כן אני אחרי אירוע מוחי.אני מטופל ע"י פסיכיאטר פרטי בתרופות,ע"י נוירופסיכולוג ומרפאה בעיסוק.למרות כל אלה אין מושיע ואני מוצא עצמי בדיכאון עמוק מלא פחדים מהסביבה ורוב היום במיטה.האם יש לך איזה רעיון נוסף או אחר לטיפול?

שלום ספיר, אני מצטער לשמוע על התלאות שעברת. פוסט-טראומה אינה מחלה אלא פגיעה קשה, כמו קטיעת יד או רגל. זו פגיעה רגשית, והאחרונים שמבינים ברגשות הם פסיכיאטרים. הטיפול התרופתי מסייע לסלק לזמן מה את הסימפטומים, אך אינו פותר את הקושי. כן, יש לי רעיון אחר. בשנים האחרונות פיתחתי את גישת 'האימון הרגשי', שהוא דרך-חיים פשוטה ויעילה להתמודדות עם טראומה. זה אינו 'טיפול' אלא כלים מעשיים המאפשרים לך לשפר בכוחות עצמך את המיומנויות הרגשיות שלך, ולשקם את תחושת הביטחון הפגועה. בימים אלו אני מסיים לכתוב את ספר האימון הרגשי, והוא יצא לאור בתוך שבועיים שלושה. פתרונות חלקיים מסוג דומה תוכל למצוא בטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי, שאינו מתיימר 'לטפל' באופן מיסטי אלא מציע כלים מעשיים לשיפור חיי היום-יום. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב