אם זה ?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

11/02/2011 | 09:28 | מאת: גלי

שלום לפני 35 שנה עברתי תאונת דרכים קשה, עברתי פגיעת ראש שבעיקבותיה הייתי 4 חודשים מוגדרת כצמח, בסופו של דבר יצאתי מזה איכשהו, אך לאחרונה עולות בי כל מיני תחושות אשם, אשם כלפי אלה שהיו צריכים לשמור עלי ולא שמרו, וגם אשם כלפי עצמי שמתבטא בשאלות של 'למה רציתי כל כך את הסוכריה?' או'למה חציתי את הכביש?' ועוד מן כאלה דברים, את התאונה עצמה אני לא זוכרת, הכל מסיפורים, הייתי בת 3.5, ורק עכשיו עולה הכל וצף, שאלתי למה רק עכשיו? ולמה זה צף כביכול רק אחרי שאני קוראת איזה ספר נוגע, או מאמר? האם זה קשור לפוסט טראומה?

שלום גלי, כן, יתכן שהתגובות שלך קשורות לטראומה של התאונה. התופעות הפוסט-טראומטיות עשויות להתחזק לאחר שנים רבות, כתוצאה מגירויים שונים. זה לגמרי טבעי. אם יש לכך השפעות המשבשות את חייך, כדאי שתפני לקבל עזרה, ורצוי להיעזר בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב