הלם קרב

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

09/01/2011 | 09:17 | מאת: תמוש

בן דודי סובל מהלם קרב כבר כ 30 שנה ורק עכשיו ספר לנו על כך. לפני כשלושים ושלוש שנים עשה עליה התגייס לצבא היה קרבי וממלחמת לבנון הראשונה סובל מהלם קרב. ולא התמודד וחזר לחו'ל. היום הוא מטופל החול אך האם יש אפשרות והאם עדאי בכלל לתבוע את משרד הביטחון היום?.

שלום תמוש, הלם-קרב הוא הפגיעה היחידה עליה ניתן לקבל הכרה כנכה-צה"ל ללא מגבלת זמן. עם זאת, קשה לי להאמין שבן-דודך יוכר אם אינו מתגורר בישראל, ובכל מקרה יהיה עליו להגיע לוועדות הרפואיות בישראל. תהליך התביעה וההכרה ארוך ומתיש ביותר, וגם משפיל ביותר. במקרים רבים הטראומה של הגשת התביעה גדול מן הטראומה המקורית, ובכל מקרה התהליך מחמיר את הפגיעה, בשעה שהסיכוי לזכות באחוזי הנכות המתאימים קלוש מאוד (בדרך-כלל מוכרים נפגעי הלם-קרב ב-20-30 אחוזי נכות, שערכם הכלכלי אינו גבוה). פקידי אגף השיקום, בהנחיית ראש אגף-השיקום, והפסיכיאטרים בוועדות, המועלים באתיקה הרפואית שלהם, עושים הכל כדי למנוע מהלומי-הקרב לממש את זכויותיהם ולזכות בהכרה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

15/01/2011 | 02:18 | מאת: דרדר

מה לעשות שכל אחד לומד את זה בנפרד בדרך הקשה. אתה אומר תהליך ארוך ןכל אחד חושב לעצמו אה כמה חודשים. נדה-זה כמה שנים ! ובשנים האלו שאתה יכול עוד להשקיע את האנרגיה שלך ולחזור להיות משהו אתה מתבזבז על המאבק המוזר הזה מול משרד הבטחון. ואלו כוחות יקרים שהולכים ונעלמים לך וזה הסוף שלך ומה קיבלת בסוף- 1000 שקל ומשהו לחודש ועוד קצת הטבות אסל זה מסמר נוסף בארון בחיים שלך

מנהל פורום טראומה והלם-קרב