השמנה קשה כתוצאה מכדורים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

07/10/2010 | 18:39 | מאת: ליאור

דר' נכבד אני מוכר ב30% PTSD מקבל הרבה כדורים שידוע שהם גורמים להשמנה. השמנתי ב35 ק'ג וקשה לי ללכת וכואבים לי הברכים בשני הרגלים. שאלתי האם לדעתך אני יכול להגיש תקנה 9 על בעית השמנה 2 האם יש בכלל % נכותבשל משקל עודף. תודה דר'אצפה לתשובתך בברכה

שלום ליאור, אינני מכיר את כל הסעיפים ואינני יודע אם אתה יכול לבקש החמרה בשל ההשמנה. תוכל לבדוק זאת אצל עורכי-הדין המתמחים בכך, באתר נכי צה"ל. עם זאת, אני יודע שגם את האחוזים המגיעים להלומי-קרב על-פי חוק ואת הזכויות הנלוות אליהן קשה מאוד לקבל ולממש, משום שפקידי אגף השיקום והפסיכיאטרים המועלים בתפקידם עושים הכל כדי למנוע זאת. עליך להיות מוכן למאבק קשה וארוך. קצת מוזר בעיני שהשמנת בגלל שימוש בתרופות, ושהפסיכיאטר שנתן לך את התרופות לא החליף אותן. כדאי שתפנה מיד למומחה שיחליף את התרופות, להצטרף לתוכנית לשמירת משקל ולעסוק ככל האפשר בפעילות גופנית. זה יהיה הרבה יותר יעיל מאשר לצפות לעזרת אגף השיקום. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב